Website Gendergesprek Groningen

Omdat praten zorgt voor meer acceptatie, heeft het Humanistisch Verbond een set gesprekskaarten bedacht die ons uitdagen voorbij genderhokjes te denken: Het Gendergesprek. De Jonge Humanisten Groningen nodigen je nu uit om in speeddate vorm het Gendergesprek aan te gaan met activisten, kunstenaars, politici en ervaringsdeskundigen. Ga jij het gesprek aan?

 

Het Gendergesprek: Groningen

Meld je aan voor deze avond om niet snel te vergeten, met:

  • Een pleidooi voor een open gesprek over gender door Marein Zwama, bedenker van Het Gendergesprek en Programmamedewerker Gender bij het Humanistisch Verbond.
  • Een speeddate in kleine groepen met onder andere: Loes Faber, kunstenares en illustrator van Ik ben mijn muze, Jasse Berg, trans man en vrijwilliger bij Genderpraatjes, Janette Bosma, docent en gemeenteraadslid PvdD en Maartje Aarse, trans vrouw en oud-voorlichter van het COC.

Ga jij het gesprek aan?

Kom in gesprek met kunstenaars, politici en ervaringsdeskundigen over het belang van gender.

Waarom Het Gendergesprek?

Onze maatschappij is ingedeeld in structuren en rolverdelingen. Aan de ene kant zorgt dat voor zekerheid, maar voor veel mensen kan het ook verstikkend aanvoelen. Het man-vrouw denken, dat nu de norm is, treft ons allemaal. Het Humanistisch Verbond is de organisatie die opkomt voor de vrijheid om zelf vorm te kunnen geven aan je leven. Wij stimuleren het vrijdenken, zodat we voorbij vaste kaders en vooroordelen leren kijken. Daarom Het Gendergesprek.

Programma

 

Waar: Humanistisch Verbond Groningen, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen

Wanneer: Vrijdag 6 oktober 20:00-21:30

 

19:45-20:00  Inloop

20:00-20:20  Pleidooi Marein Zwama, bedenker Het Gendergesprek

20:20-20:30  Verhaal Janette Bosma, docent en gemeenteraadslid

20:30-21:30  Speeddate: Het Gendergesprek

21:30-22:00  Uitloop en borrel

 

Gedurende het programma is er ruimte voor thee, koffie en (vegan) koekjes. Na afloop krijgt iedereen Het Gendergesprek en de bijbehorende special van het magazine HUMAN INC. mee naar huis om je (of je omgeving te stimuleren zich…) verder te verdiepen in genderdiversiteit. En we borrelen nog even gezellig na.

Hoeveel kost Het Gendergesprek: Groningen?

Het event kost niks! Je deelname, de thee, de koffie, de koekjes en Het Gendergesprek met de bijbehorende HUMAN INC. special zijn gratis. Een eventueel borreldrankje na afloop is wel op eigen kosten.

Hoeveel plek is er?

Er is maximaal plek voor 40 deelnemers. Meld je snel aan, want zonder aanmelding kun je niet meedoen.

Wat doet het Humanistisch Verbond nog meer hiermee?

Het Humanistisch Verbond staat voor gelijkheid, verbinding en dialoog, voor het luisteren naar een andere mening ook al begrijpen we die misschien zelf (nog) niet. We willen het vrijdenken stimuleren waardoor we voorbij hokjes, vaste kaders en vooroordelen kunnen kijken. In het genderdebat herkennen we vrijdenkers die zich niet laten vastleggen in welke rol dan ook. Lees hier wat we allemaal rondom gender doen. En als het nodig is, gaan we de barricade op voor LHBTI+ rechten. 

Heb je een andere vraag? Stel deze dan via een mailtje aan Marein: [email protected].

Op de hoogte blijven van updates over het event? Volg de Jonge Humanisten Groningen op Instagram.

Het Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond is de vereniging voor vrijdenkers. Voor mensen die vragen durven stellen en niets als vanzelfsprekend aannemen. Mensen zonder vastgespijkerde dogma’s dus, maar met een open en vrije geest. Iemand zoals jij misschien?

Sinds 1946 zijn wij de enige onafhankelijke organisatie in Nederland die opkomt voor een vrije en humane samenleving.

De Jonge Humanisten Groningen is een groep jonge mensen die elkaar in Groningen ontmoet, waarbij hun gedeelde humanistische waarden centraal staan.