In mijn lezing vertel ik wat de Verbindende Communicatie is, het ontstaan, het doel, hoe het werkt en wat dit betreffende gezelschap eraan kan hebben. Ook zal ik met humor benadrukken, dat we dikwijls ook weer falen in wat we zo graag goed willen doen…

In 2006 kwam ik in aanraking met ‘Geweldloze Communicatie‘, wat steeds meer ‘Verbindende Communicatie’ wordt genoemd, en dat fascineerde me meteen. Sinds mei 2016 ben ik internationaal gecertificeerd trainer in deze methode, die eindeloos rijk is en dus nooit verveelt.

Het doel van Verbindende Communicatie is feitelijk te kunnen leven met verschillen. Ik zie het als een nieuwe moraal, de volgende stap in de beschaving, gebaseerd op de erkenning van universele menselijke drijfveren. Het leidt tot het bewust niet aangaan van strijd, respect voor andermans en eigen grenzen, een houding van mededogen en het actief beoefenen van empathie, zowel voor zichzelf, als voor de ander.

De essentie van Verbindende Communicatie is dat ieder mens gedreven wordt door (onbewuste) behoeften. Deze zijn universeel. Emoties en oordelen zijn een gevolg van al dan niet vervulde behoeften. Bewustzijn verkrijgen over die behoeften en van daaruit gaan communiceren en met andere ogen naar anderen kijken, dat is de uitdaging.

hestermacrander

Hester Macrander

Opgeleid als theaterregisseur, theaterdocent en docent Nederlands. Tevens internationaal gecertificeerd trainer in Verbindende (Geweldloze) Communicatie.

Ik wil graag bijdragen aan groei, ontwikkeling, plezier, zelfkennis, empathie en acceptatie. Kernwaarden zijn voor mij authenticiteit, autonomie, creativiteit.

In mijn studio geef ik met veel plezier trainingen / opleiding in Verbindende Communicatie en daarnaast creatieve workshops (theater en schrijven), coaching en mediation. Daarnaast ben ik ook docent, dagvoorzitter, mediator, cabaretier, columnist, uitvaartspreker, regisseur…

Het lijkt veel wat ik doe, maar alles wat ik doe komt uit dezelfde koker van: theater, taal, gedrag, communicatie!.

toegang € 10,-
leden HV en NIVON  € 8,-
studenten halve prijs
scholieren PANTARIJN gratis

Meer informatie