Maar er zijn ontwikkelingen. Een rechter in Argentinië erkende een chimpansee onlangs als een rechtssubject. In Pakistan gebeurde dit met een olifant. Deze dieren hebben nu onvervreemdbare persoonsrechten en mogen niet zonder vorm van proces worden opgesloten.

In India en Nieuw-Zeeland zijn rivieren opgewaardeerd tot rechtspersoon. Ook zij kunnen, opnieuw met behulp van een advocaat, nu naar de rechter stappen. Waar eindigt deze ontwikkeling? Kunnen we straks door de mug of een perkje worden gedagvaard? Zo ja, moeten we daar bang voor zijn? Filosoof Erno Eskens praat ons bij over de nieuwste ontwikkelingen in de dier-, plant- en milieufilosofie.

Dr. Erno Eskens (1964) is bekend van zijn boeken Democratie voor dieren en Een beestachtige geschiedenis van de filosofie. Hij werkt op dit moment aan een boek over de rechten van al wat leeft. Hij is uitgever filosofie en wetenschap bij Noordboek en was eerder programmadirecteur/uitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden en (hoofd)redacteur van Filosofie Magazine.

Datum en tijd 15 december 2022, 20:00 – 21:45 uur

Locatie Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden Google Maps

Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

Entree € 5,=.

Reserveren is  aan te raden zodat we u kunnen bereiken als er bijzonderheden zijn. Via [email protected]  óók voor opgave voor onze e-nieuwsbrief.