2023-11-Dwarsliggers

Auteur Marianne Kootstra zal spreken over vijf generaties dwarsliggers uit haar familie in de periode van 1880 tot 1980. Het gaat over mensen die zich vol overtuiging hebben ingezet voor de rechten en inkomsten van veenarbeiders, het recht op hetzelfde loon voor hetzelfde werk van vrouwen, dienstweigering, drankbestrijding en het recht op wonen. De geschiedenis van het rode veendorp Appelscha komt tot leven door de persoonlijke verhalen en anekdotes van een vijftiental dwarsliggers.

Willem de Haan, eerder te gast voor zijn lezing over pacifisme, zorgt nu voor de muzikale aankleding. Daarna is ruimte voor gesprek, waar we onder andere kijken wie de dwarsliggers van deze tijd zijn.

Het boek Dwarsliggers in Appelscha ligt vanaf november in de boekwinkels, en is nu te bestellen met voorintekenkorting. Bestel je voor 10 september 2023 dan kost het boek 25 euro in plaats van 29,95. Afhalen in je eigen boekwinkel of bij de lezing van 15 november. Mail je bestelling naar Marianne: [email protected].

? Aanvang: 20:00 (inloop: 19:30)

? Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen

✉️ Aanmelden: [email protected]