Miriam werkt momenteel bij Saxion Enschede en is Senior Advisor Research and Education.
Tijdens het Smart Solutions Semester hebben studenten van verschillende opleidingen samen aan opdrachten van de lectoraten en het bedrijfsleven gewerkt. Vernieuwing, creativiteit en samenwerking staan hierbij centraal.
Aan de hand van een breed palet aan voorbeelden kun je kennisnemen van de inzichten, uitvindingen en business concepten die vanuit Saxion ontwikkeld worden. Bijvoorbeeld op het gebied van: waterbeheer, hergebruik van textiel, lichtgewicht constructies met herbruikbare onderdelen, slimme energienetwerken en innovatieve productiemethoden in de bouw. Maar ook op het gebied van sociale innovaties, zoals slimme netwerken voor vervoer van mensen en producten in dunbevolkte regio’s.
Het laat zien hoe onderwijs, onderzoek en ondernemen met elkaar vervlochten zijn in nieuwe onderwijsconcepten.
Als je voorafgaand aan deze presentatie een goede indruk wilt krijgen van het dynamische speelveld waarin Saxion-studenten en onderzoekers met elkaar werken aan vraagstukken uit de praktijk, dan is het “Smart Solutions Festival” beslist een aanrader.
Je bent op 15 januari 2019 van harte welkom bij de kraampjes waar de studenten hun producten demonstreren In alle gebouwen van de Saxion stadscampus in Enschede kun je terecht om het gesprek aan te gaan met studenten en onderzoekers: adres M. H. Tromplaan 28, 7513 AB Enschede.

Locatie

Trebbezaal van de Diekmanhal
J. J. Van Deinselaan 22
7541 BR Enschede

Kosten

geen