Agenda Groningen

Debat Kom Dichterbij. Ouder worden en samen leven

16 mrt

Debat Kom Dichterbij. Ouder worden en samen leven

Het Humanistisch Verbond gaat in Groningen op zoek naar een gedurfde visie op de samenleving waarin iedereen telt.

Het aantal ouderen groeit. Hun passie en creativiteit gaan nooit met pensioen.
Tegelijk geldt: hoe ouder we worden, des te meer zorg we nodig hebben. Hoe organiseren we de steun die dan nodig is? Sinds de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten is de druk op mantelzorgers en vrijwilligers onverminderd hoog. Een andere, gezamenlijke aanpak is nodig. Eentje zonder betutteling, maar met aandacht voor wie we zijn, wat we willen en wat we kunnen.

Daarvoor is het belangrijk dat gemeenten, inwoners en professionals elkaar zo vroeg mogelijk vinden en samenwerken. Bij Humanitas Woonzorg in Deventer gebeurt dat al. Studenten en ouderen wonen daar onder één dak. Het positieve effect op de kwaliteit van leven en samenleven is spectaculair. Waarom niet overal?

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert het Humanistisch Verbond een reeks bijeenkomsten waarin we op zoek gaan naar een gedurfde visie op de samenleving waarin iedereen telt, ongeacht leeftijd, achtergrond of mate van beperking.

Praat mee!

Op 16 maart doen we Groningen aan. We brengen eigenzinnige denkers en doeners bij elkaar voor een constructief gesprek over de beste aanpak. Kom en ga in gesprek met Hedy d'Ancona, Carin Gaemers, wethouder Roeland van der Schaaf, directeur verzorgingshuizen de Hoven Jannie Nijlunsing en hoogleraar huisartsgeneeskunde Betty Meyboom en Bas van der Sijde, geestelijk begeleider. John Overmeer, bekroond sociaal ondernemer, is de moderator. 

Lees meer over ons initiatief op humanistischverbond.nl/komdichterbij
Tickets zijn nu gratis te bestellen.

Dichterbij. Ouder worden en samen leven in Groningen
datum: 16 maart 2018, vanaf 14:00 uur
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Tickets: gratis


Dit initiatief is mede mogelijk dankzij financiële steun van het HSHB fonds voor vernieuwing in de ouderenzorg.