Bij verlies, tegenslag en rouw raak je vaak de verbinding met jezelf, de wereld en anderen kwijt. Veel mensen hebben daardoor last van angst, verdriet en eenzaamheid. Door de impact van bijvoorbeeld corona als rouw te erkennen wordt een ander perspectief op deze gevoelens geopend. We laten aan de hand van een aantal kunstwerken van RAAAF* zien hoe beeldende kunst kan helpen om de verbinding met de wereld te verstevigen na verlies.

 

De lezing wordt verzorgd door Erik Rietveld, Socrates-hoogleraar bij de Faculteit Behavioural-, Management- and Social Sciences, sectie filosofie van de Universiteit Twente en werkt als NWO VICI-laureaat aan de Universiteit van Amsterdam. Erik Rietveld houdt de lezing samen met Geerteke van Lierop, sprekerscoach, schrijver en acteur.

 

De presentatie gaat over de vraag:

Hoe kan beeldende kunst mensen helpen na ingrijpende verandering of verlies?

Bij verlies, tegenslag en rouw raak je vaak de verbinding met jezelf, de wereld en anderen kwijt. Veel mensen hebben daardoor last van angst, verdriet en eenzaamheid. Door de impact van bijvoorbeeld corona als rouw te erkennen wordt een ander perspectief op deze gevoelens geopend. Ze laten aan de hand van een aantal kunstwerken van RAAAF zien hoe beeldende kunst kan helpen om de verbinding met de wereld te verstevigen na verlies.

 

RAAAF is de naam van het kunstenaarscollectief dat Erik Rietveld,  en zijn broer Ronald Rietveld samen hebben opgezet. Meer informatie daarover kun je op internet vinden: RAAAF

RAAAF heeft samen met Geerteke van Lierop het project “Art in Grief” opgezet.

Zie ook website van Geerteke van Lierop

Aanmelden: [email protected]

Eigen bijdrage: € 7,00, dat is inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Graag het bedrag uiterlijk 2 dagen van tevoren overmaken op rekeningnummer: NL07 TRIO 0198 4329 09 ten name van de penningmeester Humanistisch Verbond onder vermelding van HV-lezing 18 juni 2022.