Bende van de vooruitgang klein
De bende van de vooruitgang Beeld door: Jozef van Giel

Het filosofisch café De Verdieping in Assen en het Humanistisch Verbond Drenthe organiseren een evenement op 10 november waarvoor de bende van de vooruitgang is uitgenodigd. Van de vijf schrijvers van de bende zullen er vier op het podium verschijnen. Ze prijzen de overwinning op armoede, ziekte, onwetendheid en onderdrukking. Ze betogen: met ambitie, innovatie en creativiteit pakken we ook nieuwe problemen aan.
Een duizelingwekkende voorstelling met inhoud en inspiratie. Met: de waarheid achter de Aardappeleters, muziek van de onfortuinlijke Bach, de beste uitvinding uit de geschiedenis (die wel een beetje stinkt), filmpjes met humor om te lachen, een rondgang door het paradijs dat we “supermarkt” noemen, het wonder van het broodrooster – en nog veel meer.
Samen trekken ze ten strijde tegen het leger van doemdenkers en pessimisten die u iedere dag teisteren met hun onheilstijdingen. En samen wijzen ze op de vooruitgang die écht bestaat, en de vooruitgang die nog mogelijk is – en waarvoor we ons hard moeten inspannen.

Bende foto Gerbrich Reynaert
De bende van de vooruitgang Beeld door: Gerbrich Reynaert

Bendeleider is Jaffe Vink, filosoof. Bij Trouw richtte hij de bijlage Letter & Geest op. Later volgde Opinio. Hij is auteur van onder meer Holy shit, over de verbeteringen in onze sanitaire voorzieningen. Jaffe werd uitgeroepen tot ‘s lands beste polemist.

Ook Sebastien Valkenberg is filosoof. Hij schrijft opiniestukken en essays, onder meer voor Elsevier en De Telegraaf. Hij won de Socrateswisselbeker bijna, net als Maarten Boudry.

Maarten Boudry is als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Universiteit Gent. Maarten onderzoekt en polemiseert. Hij schreef een stapel academische artikelen en ook enkele boeken.

Hidde Boersma is moleculair bioloog, maar daar is verder niets van te merken. Hij schrijft onder andere voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Hidde won de Persprijs voor zijn documentaire Well Fed, over genetische modificatie.

Marco Visscher schrijft eveneens voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer, maar maakt geen documentaires. Wel boeken. Boek noch auteur werd bekroond. Marco is geen moleculair bioloog en ook geen filosoof; hij komt uit Drenthe.

Datum vrijdag 10 november  2023

Start 19:30 uur (inloop vanaf  19:15 uur)

Einde 22:00 uur (met aansluitend de napraat met een drankje)

Locatie  Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen Google Maps

Aanmelden Vooraf aanmelden door te mailen naar Secretaris Humanistisch Verbond Drenthe:  Nu aanmelden: [klik hier]

Entree € 10 per persoon. Graag voor 9-11-2022 overmaken op NL07 TRIO 0198 4329 09
t.n.v. Humanistisch Verbond onder vermelding van uw naam en ‘de bende van de vooruitgang’

Ja ik ben erbij