Moderne Levenskunst

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Waarom maak ik de keuzes die ik maak? Kies ik wel daadwerkelijk voor dat wat ik van belang vind? Houden deze vragen je bezig en ben je op zoek naar een antwoord?

Je bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Moderne levenskunst sta je stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van je vrijheid en de betekenis van vriendschap voor jouw leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leer je scherper te denken over je eigen leven en wat je belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus, jouw vragen over hoe te leven.

Je maakt kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Montaigne, Levinas, Foucault en Nussbaum.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Dat betekent dat er ruimte is voor teksten én voor praktische wijsheid. Levenskunst betekent oefenen. Daarom oefen je met medecursisten onder leiding van een ervaren docent.

Wanneer: 6 dinsdagavonden: 27 oktober & 3, 10, 17 24 november & 1 december 2020, van 19:30 – 22.00 uur

Locatie: Crowne Plaza Utrecht, Catharijne Esplanade 13, Utrecht Google Maps
* Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent: Reine Rek

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 160 standaard
€ 110 leden Humanistisch Verbond
€ 80 bij minimum inkomen en studenten
€ 55 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

De cursus is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

Volgeboekt. Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Reine Rek

Docent: Reine Rek
Reine is een humanisticus die spreekt, counselt en presenteert. Je kunt haar zien als een soort handelaar in ideeën en observaties. Samen met de deelnemers, cliënten of publiek onderzoekt ze levensvragen aan de hand van inzichten uit de filosofie, psychologie en diverse spirituele stromingen. Dit doet ze in de vorm van interactieve lezingen, cursussen, workshops en (gesproken) columns. Ze werkt o.a. voor The School of Life en het Humanistisch Verbond als docent.

  • In het programma vind je meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.