Je bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Moderne levenskunst sta je stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van je vrijheid en de betekenis van vriendschap voor jouw leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leer je scherper te denken over je eigen leven en wat je belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus, jouw vragen over hoe te leven.

Je maakt kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Montaigne, Levinas, Foucault en Nussbaum.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Dat betekent dat er ruimte is voor teksten én voor praktische wijsheid. Levenskunst betekent oefenen. Daarom oefen je met medecursisten onder leiding van een ervaren docent.

Wanneer: woensdagavond 9 & 16 & 30 oktober, 6 & 13 & 20 november van 20:00 – 22.30 uur

Docent: Silvia Benschop

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 160 standaard
€ 110 leden Humanistisch Verbond
€ 80 bij minimum inkomen en studenten
€ 55 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Aanmelden via de website cursushumanisme.nu

Ja ik doe mee aan de cursus

docent Silvia Benschop

Docent: Silvia Benschop
Silvia Benschop studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zij werkt onder meer als fotograaf en houdt zich al vele jaren intensief bezig met filosofie. Nam deel aan verschillende trainingen bij diverse praktische filosofen waaronder de Franse filosoof Oscar Brenifier (Institut de Pratiques Philosophiques). Studeerde enkele jaren wijsbegeerte aan de Universiteit van Utrecht en volgde aanvullend opleidingen bij de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW), waaronder de beroepsopleiding tot filosofisch consulent. Ze geeft regelmatig lezingen en themaworkshops over ouderdom, liefde, werk, professionaliteit, kunst, emoties, angst, gezondheid, vriendschap, het lot, genieten en levenskunst.