MenszijnHVsite

Hoe hou je je staande in deze tijd? Media, markt en technologie veranderen het leven en de relaties met anderen en de natuur. Hoe blijf je bewuste, eigen keuzes maken? In twee verdiepende dagen verzamel je een berg nieuwe inzichten en een onbevangen blik op jezelf als mens in deze eeuw.

Je gaat op zoek naar humanistische inspiratiebronnen en nieuwe perspectieven. Door filosofische teksten van hedendaagse denkers, reflectie en gesprekken met de docent en met medecursisten verken je fundamentele vragen van deze tijd en wat humanisme kan betekenen voor je antwoord. Voorkennis is niet vereist. Er is plaats voor maximaal 15 cursisten bij deze cursus in Zeist.

Wanneer: 4 donderdagen: 5, 12, 19 en 26 november, van 14:00 – 16:30 uur

Locatie: Walkartgemeenschap, Kerkweg 19-23, Zeist Google Maps

Route en parkeren
Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is geen invalidentoilet.

Docent: Bas Nabers

Prijs (exclusief lunch, inclusief reader en koffie/thee):
€ 120 standaard
€ 75 leden Humanistisch Verbond
€ 60 bij minimum inkomen en studenten
€ 37,50 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Volgeboekt. Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Bas Nabers, docent van deze cursus

Docent: Bas Nabers
Bas Nabers studeerde geschiedenis en filosofie in Groningen, Nijmegen, Tübingen en Berlijn. Sinds 2014 werkt hij als filosoof, na een kort verblijf als gids in Lapland. In zijn werk stelt hij ons praktische leven centraal en koestert hij de filosofie tegelijk als kunst van het denken. Hij houdt zich bezig met ontwikkelingen rond sociale inclusie en de impact van levensvragen. Wie ben ik als mens? Wat maakt ons leven de moeite waard? Over díe vragen zet Bas mensen graag aan het denken.

  • In het programma vind je meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.

“Door onbevangen na te denken leren we veel over onszelf en de wereld waarin we leven. In deze cursus gaan we op zoek naar een eigentijds, gerevitaliseerd humanisme.”

Bas Nabers

 

Aanmelden

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.