Je gaat op zoek naar humanistische inspiratiebronnen en nieuwe perspectieven. Door filosofische teksten van hedendaagse denkers, reflectie en gesprekken met de docent en met medecursisten verken je fundamentele vragen van deze tijd en wat humanisme kan betekenen voor je antwoord. Voorkennis is niet vereist. Er is plaats voor maximaal 15 cursisten.

Wanneer: dinsdagavond 8 & 15 & 22 & 29 oktober 2019, van 19.30 – 22.00 uur

Docent: Peter de Wit. Hij is humanistisch geestelijk begeleider en heeft ruime ervaring als docent.

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 120
€ 75 leden Humanistisch Verbond
€ 60 bij minimum inkomen en studenten
€ 37,50 leden met een beperkt inkomen

Aanmelden via de website cursushumanisme.nu

Ja ik doe mee

Peter de Wit

Docent: Peter de Wit
Peter de Wit is humanistisch raadsman en duo-directeur van de stichting Wonen Plus Welzijn in Schagen. Hij volgde een opleiding aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en heeft de jaargang ‘Existentiële filosofie en therapie’ afgerond in Gent, België. Hij geeft al enige jaren cursussen voor het Humanistisch Verbond.

 

Docent Peter de Wit over de cursus: “Wat cursisten aanspreekt is dat over thema’s wordt gesproken die heel actueel zijn. Waar je individueel mee aan het stoeien bent, waar je je zorgen over maakt en waar je niet zo  goed weet wat je er alleen mee aan moet en dat het ook lastig is om in het dagelijks leven daar met anderen over te praten. Deze cursus biedt bij uitstek een plek waar er veel ruimte is om van gedachten te wisselen over de invloed van technologie, de dreiging van de klimaatcrisis: wat je zelf kunt doen. Hoe je je het beste kunt verhouden. Waar er hoop en inspiratie te vinden is.”