Cursus Klassieke Levenskunst Humanistisch Verbond

Hoe leid ik een mooi en waardevol leven? Wat betekent dit voor mij? Kies ik daadwerkelijk voor wat ik van belang vind? Hoe ga ik om met mezelf en met de ander? Houden deze vragen je bezig en ben je op zoek naar een antwoord? In zes avonden maak je kennis met ‘de levenskunst’.

Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leer je over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor je eigen leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leer je scherper te denken over jouw leven en wat je echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus: jouw vragen over hoe te leven.

In zes avonden maak je kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen komen aan bod, waaronder Socrates, Aristoteles en Epicurus.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom lees je niet alleen teksten en hoor je over deze denkers, ook oefen je met medecursisten, onder leiding van een ervaren docent.

Wanneer: dinsdagavond 8, 15, 22 en 29 september & 6 en 13 oktober 2020, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie: Crowne Plaza Utrecht, Catharijne Esplanade 13, Utrecht Google Maps
* Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent: Martijn Rozing

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 160 standaard
€ 110 leden Humanistisch Verbond
€ 80 bij minimum inkomen en studenten
€ 55 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Volgeboekt. Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Docent Martijn Rozing

Docent: Martijn Rozing
Martijn Rozing studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek. Na zijn afstuderen doceerde hij op het gebied van levenskunst, filosofie, ethiek, cultuur en psychologie. Hij is werkzaam als humanistisch geestelijk verzorger en voorzitter ethiek in een ziekenhuis. Al sinds 2008 geeft hij cursussen, workshops en lezingen over humanisme en filosofische levenskunst. Dit heeft hij onder andere gedaan voor het Humanistisch Verbond en de Internationale School voor Wijsbegeerte.

  • In het programma vind je meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.