Agenda Utrecht

Cursus Klassieke levenskunst Utrecht (vol)

13 nov

Cursus Klassieke levenskunst Utrecht (vol)

Let op: deze cursus is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Vanaf 13 november organiseert het Humanistisch Verbond de cursus Klassieke levenskunst in Utrecht. In zes interactieve avonden maakt u kennis met ‘de levenskunst’.

 

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Kies ik daadwerkelijk voor wat ik van belang vind? Houden deze vragen u bezig en bent u op zoek naar een antwoord? In zes avonden maakt u kennis met 'de levenskunst'

U bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leert u over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor uw eigen leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leert u scherper te denken over uw leven en wat u echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus: uw vragen over hoe te leven.

In zes avonden maakt u kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als bod als Socrates, Aristoteles en Epicurus.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom leest u niet alleen teksten en hoort u over deze denkers, ook oefent u met medecursisten, onder leiding van de ervaren docent Silvia Benschop.

De cursus wordt gegeven op maandagavonden van 19:30 - 22:00 uur op 13, 20, 27 november en 4, 11, 18 december. Voorkennis is niet vereist. De cursusprijs is inclusief reader. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de cursusondersteuner, cursus@humanistischverbond.nl of via www.cursushumanisme.nu.

Aanmelden graag voor 30 oktober via www.cursushumanisme.nu. Er is plek voor maximaal 14 cursisten.

Meer informatie over inhoud en programma