Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer donderdag 29 juni 2023, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie Lab 44 (Hembrugterrein), Middenweg 44, Zaandam

* De locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Route bekijk op Google Maps

De locatie is goed bereikbaar met de auto. Op het parkeerterrein is veel gratis parkeergelegenheid. Ook met de fiets, of met de pont (vanuit Amsterdam) kun je er makkelijk komen. Meer info

Docent Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Maudy van Klaveren

Docent: Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren studeerde humanistiek en werkt als humanistisch geestelijk verzorger in de zorg. Ook heeft zij haar eigen praktijk voor geestelijke verzorging, waarin ze mensen begeleidt bij levensvragen en zingeving. In haar cursussen verbindt ze filosofische theorieën met persoonlijke reflectie. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf en de mensen om mij heen? Waar put ik kracht uit? En wat is voor mij een goed leven? Deze en meer prikkelende vragen onderzoekt ze graag samen met de deelnemers.

Aanmelden