Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag als humanist voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Socrates, Erasmus en René Gude kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer: zaterdag 31 oktober, van 10.00 – 12.30 uur

Locatie: Bibliotheek van Zeeland, Wim Hofmanzaal,
Kousteensedijk 7, Middelburg Google Maps

Docent: Judy Hooymeyer

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Volgeboekt. Toch meedoen?

Op zaterdag 28 november wordt een tweede editie georganiseerd in Terneuzen.

Docent Judy Hooymeyer

Docent: Judy Hooymeyer
Na haar opleiding tot creatieve therapeut, studeerde Judy Hooymeyer sociologie en filosofie. In 2010 keerde ze terug naar haar geboorteland Canada, waar ze 5 jaar naast het First Nations reservaat woonde. Als Professor Liberal Studies aan Trent University begeleidde zij First Nation studenten. Nu heeft zij haar eigen praktijk als filosofisch consulent en geeft al jaren met veel plezier cursussen ‘Praktische filosofie en levenskunst’, ‘Inleiding in de westerse filosofie’ en ‘Sociale filosofie’.