Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Hoe vind je als twintiger of dertiger zingeving in deze jachtige prestatiemaatschappij, en hoe kan het humanisme je daarbij helpen? Hoe kan je omgaan met tegenstrijdigheden tussen je kernwaarden en je leefstijl? Hoe blijf je kritisch denken en tegelijkertijd luisteren naar een ander, ook als iemands mening sterk verschilt met de jouwe? Hoe kan het humanisme bijdragen aan verbondenheid in deze coronacrisis en tijden van individualisme?

Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat? Dan is dit een unieke kans: het Humanistisch Verbond biedt nu éénmalig een speciale cursusvariant aan voor jonge humanisten (20-40 jaar). Deze cursus duurt iets langer, is speciaal toegespitst op jou, en je kunt tegen gereduceerd tarief deelnemen!

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 3 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Nussbaum kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer zaterdag 12 februari 2022, van 13:00 – 16:00 uur

Programma
12:00-13:00 lunch
13:00-16:00 cursus
vanaf 16:00 borrel

Locatie Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen
Google Maps
* Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief lunch en borrel):
€ 20 standaard
€ 15 leden Humanistisch Verbond

Voor wie Deze korte cursus is bedoeld voor twintigers, dertigers, en veertigers die zich jong voelen ;). Er is geen voorkennis vereist.

Uitverkocht! Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

docent Maudy van Klaveren

Docent: Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren studeerde humanistiek, waarbij zij zich specialiseerde in cultuurkritische en feministische theorie. Ze werkt als humanistisch geestelijk begeleider in de zorg. In haar cursussen verbindt ze filosofische theorieën met persoonlijke reflectie. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf en de mensen om mij heen? Waar put ik kracht uit? En wat is voor mij een goed leven? Deze en meer prikkelende vragen onderzoekt ze graag samen met de cursisten.

Aanmelden