Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij voor staat? Doe nu mee: het Humanistisch Verbond organiseert een speciale editie voor de leeftijd 20 – 40 jaar. 

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 3 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Nussbaum kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer zaterdag 15 april 2023, van 13:00 – 16:00 uur

Voor wie wil: van 12:00 – 13:00 kun je deelnemen aan een lunch, en na afloop is er een borrel. Zowel deelname aan de lunch en de borrel is gratis. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de cursus te volgen.

Locatie Humanistisch Centrum*, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen
Google Maps

* Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief lunch en borrel):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond*
€ 20 bij minimum inkomen en studenten*
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen*

Vragen?
Neem contact op met [email protected].

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

docent Maudy van Klaveren
Beeld door:

Docent: Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren studeerde humanistiek en werkt als humanistisch geestelijk verzorger in de zorg. Ook heeft zij haar eigen praktijk voor geestelijke verzorging, waarin ze mensen begeleidt bij levensvragen en zingeving. In haar cursussen verbindt ze filosofische theorieën met persoonlijke reflectie. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf en de mensen om mij heen? Waar put ik kracht uit? En wat is voor mij een goed leven? Deze en meer prikkelende vragen onderzoekt ze graag samen met de deelnemers.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.