Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat? Doe nu mee: het Humanistisch Verbond biedt een speciale cursusvariant aan voor jonge humanisten (20-40 jaar). 

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 3 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Nussbaum kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer zaterdag 15 april 2023, van 13:00 – 16:00 uur

Programma
12:00-13:00 lunch
13:00-16:00 cursus
vanaf 16:00 borrel

Locatie Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen
Google Maps
* Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief lunch en borrel):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond*
€ 20 bij minimum inkomen en studenten*
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen*

*Wil je weten of je in aanmerking komt voor het kortingstarief? Of welk kortingstarief voor jou geldt? Neem contact op, stuur een mail naar [email protected]

Voor wie Deze korte cursus is bedoeld voor twintigers, dertigers, en veertigers die zich jong voelen ;). Er is geen voorkennis vereist.

Vragen over de lunch?
Neem contact op met Ivo Hengst van Jonge Humanisten Groningen: klik hier.

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Corona informatie: wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op.

docent Maudy van Klaveren

Docent: Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren studeerde humanistiek, waarbij zij zich specialiseerde in cultuurkritische en feministische theorie. Ze werkt als humanistisch geestelijk begeleider in de zorg. In haar cursussen verbindt ze filosofische theorieën met persoonlijke reflectie. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf en de mensen om mij heen? Waar put ik kracht uit? En wat is voor mij een goed leven? Deze en meer prikkelende vragen onderzoekt ze graag samen met de cursisten.

Aanmelden