Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag als humanist voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer zondag 3 oktober 2021, van 14:00 – 16:30 uur

Locatie Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen
Google Maps

Docent Ingrid Bouma

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Deze cursus is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

Uitverkocht! Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Ingrid Bouma, docent Introductiecursus Humanisme in Assen

Docent: Ingrid Bouma
Ingrid Bouma geeft cursussen bij het Humanistisch Verbond en is docent levensbeschouwing en humanistisch vormingsonderwijs. Startpunt daarbij is de eigen identiteit, doel is bewustwording en een moreel kompas: bepalen welke waarden voor jou van belang zijn. Zij houdt zich bezig met alles wat met zelf denken en samen leven te maken heeft. Hierbij verbindt zij het denken zoveel mogelijk met het doen.

Aanmelden

Deze cursus is volgeboekt.


Was je net te laat? Soms komt er een paar dagen later toch nog een plek vrij. Geef je op als geïnteresseerd via het Facebook event, mocht er toch nog een plek vrijkomen, dan plaatsen we daar een melding.
▶ Ga naar Facebook event ◀