Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer vrijdagmiddag 18 november 2022, van 13:30 – 16:00 uur

Locatie Hotel Terminus, Stationsplein 1, Goes
Google Maps

Docent Willem Blokland

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Corona informatie: Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en nemen passende voorzorgsmaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op.

Willem Blokland

Docent/gespreksleider: Willem Blokland
Willem Blokland is docent en humanistisch raadsman. Hij werkte lange tijd in die functie in het UMC Utrecht. Nu is hij verbonden aan een aantal Centra voor Levensvragen, zowel in Amersfoort als in Zeeland. Hij spreekt al bijna 35 jaar mensen van wie het leven op scherp staat, of juist scherpte mist, over vragen als ‘hoe kan je leven op je eigen manier? Hoe blijf je zelf aan het roer? Welke keuzes ga je maken?’. Hij is graag respectvol, rustig en doortastend in gesprek met mensen en ontdekt steeds meer dat dat een kunst apart is.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.