Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer zaterdag 18 maart 2023, van 13:00 – 15:30 uur

Locatie Buurtcafé De Buut, Hoefkestraat 42A, Eindhoven Google Maps

*Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is geen rolstoeltoilet. Stuur een mail naar [email protected] om af te stemmen over de drempel bij binnenkomst.

Docent Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Uitverkocht. Toch inspiratie?

Op 28 maart start de cursus 'Mens zijn in de 21e eeuw' in Eindhoven. In vier avonden verzamel je een berg nieuwe inzichten en een onbevangen blik op jezelf als mens in deze tijd. Misschien is dat een mooi alternatief?

docent Maudy van Klaveren
Beeld door:

Docent en gespreksleider: Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren studeerde humanistiek, waarbij zij zich specialiseerde in cultuurkritische en feministische theorie. Ze werkt als humanistisch geestelijk begeleider in de zorg. In haar cursussen verbindt ze filosofische theorieën met persoonlijke reflectie. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf en de mensen om mij heen? Waar put ik kracht uit? En wat is voor mij een goed leven? Deze en meer prikkelende vragen onderzoekt ze graag samen met de cursisten.

Aanmelden