Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag als humanist voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer maandag 25 oktober 2021, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie De Prinsemarij, Nassauweg 4, Dordrecht Google Maps
* Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet

Docent Patrick van Wageningen

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk

Uitverkocht. Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

docent Patrick van Wageningen

Docent: Patrick van Wageningen
Patrick van Wageningen heeft Humanistiek en humanistisch vormingsonderwijs gestudeerd. Hij verdiept zich vaak in filosofie en houdt ervan om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. In zijn werk stimuleert hij persoonlijk leiderschap door mensen in contact te brengen met hun diepere verlangens en vragen. Hoe leef ik vanuit mijn eigen kracht? Hoe doe ik recht aan mijzelf en de ander? Hoe leef ik vanuit vrijheid?

Aanmelden