Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer maandag 31 oktober 2022, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie De Prinsemarij, Nassauweg 4, Dordrecht Google Maps
* Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet

Docent Petra Sol

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

 

Uitverkocht! Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Corona informatie: Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en nemen passende voorzorgsmaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op.

Petra-Sol

Docente: Petra Sol
Petra Sol volgde Humanistiek, omdat de mens ook geestelijke voeding nodig heeft. Eerder werkte zij als humanistisch raadsvrouw bij justitie, nu als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Ze houdt van mythische verhalen die vol humor getuigen van voor- en tegenspoed in het leven. Petra Sol is zowel denker als doener, die mensen graag krachtiger maakt. Zij zet mensen graag tot nadenken over vragen als: “Wat is jouw verhaal? Is er ruimte voor een eigen plot?”

Aanmelden