Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag als humanist voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer zaterdag 6 november, van 10:00 – 12:30 uur
(voor wie wil: na afloop wordt een lunch aangeboden door afdeling Noorderkwartier)

Locatie Bibliotheek Den Helder / School 7, Keizersgracht 94, Den Helder Google Maps
* Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is eventueel één rolstoel in bruikleen. Er is een rolstoeltoilet.

Docent Maudy van Klaveren

Prijs (inclusief koffie/thee/lunch):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Corona informatie Je hebt voor deze locatie een coronatoegangsbewijs nodig (vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of negatieve testuitslag). Kijk hier voor meer informatie. Een gratis test kun je regelen via testenvoortoegang.org.

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

docent Maudy van Klaveren
Beeld door:

Docent: Maudy van Klaveren
Maudy van Klaveren studeerde humanistiek, waarbij zij zich specialiseerde in cultuurkritische en feministische theorie. Ze werkt als humanistisch geestelijk begeleider in de zorg. In haar cursussen verbindt ze filosofische theorieën met persoonlijke reflectie. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf en de mensen om mij heen? Waar put ik kracht uit? En wat is voor mij een goed leven? Deze en meer prikkelende vragen onderzoekt ze graag samen met de cursisten.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.