Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat?

Bij ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer donderdag 6 oktober 2022, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie OF-US, Lauwers 9, Assen Google Maps
* De locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent Ingrid Bouma

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Corona informatie: Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en nemen passende voorzorgsmaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op.

Ingrid Bouma, docent Introductiecursus Humanisme in Assen

Docent: Ingrid Bouma
Ingrid Bouma geeft cursussen bij het Humanistisch Verbond en is docent levensbeschouwing en humanistisch vormingsonderwijs. Startpunt daarbij is de eigen identiteit, doel is bewustwording en een moreel kompas: bepalen welke waarden voor jou van belang zijn. Zij houdt zich bezig met alles wat met zelf denken en samen leven te maken heeft. Hierbij verbindt zij het denken zoveel mogelijk met het doen.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.