Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer dinsdag 4 oktober 2022, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie Huis De Pinto, Sint Antoniesbreestraat 69, Amsterdam Google Maps

Docent Hans Scheper

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Uitverkocht. Toch meedoen?

Op 17 november organiseren we dit jaar een extra editie bij Huis de Pinto, Amsterdam. Geef je op!

Corona informatie: Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en nemen passende voorzorgsmaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op.

Hans Scheper, cursusdocent bij Humanistisch Verbond

Docent en gespreksleider: Hans Scheper
Hans Scheper (1960) is hoofd humanistisch geestelijke verzorging in het gevangeniswezen sinds 2005. Al sinds zijn opleiding tot ontwikkelingspsycholoog in 1988 heeft hij een grote belangstelling voor filosofie. Hij vindt het belangrijk dat de filosofie voor de praktijk toegankelijk wordt gemaakt. Zo heeft hij voor gedetineerden een cursus Filosofie en Humanisme ontwikkeld die in een groot aantal gevangenissen zijn gegeven. Daarnaast geeft hij cursussen voor het Humanistisch Verbond.

Aanmelden