Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag als humanist voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Socrates, Erasmus en René Gude kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer: donderdag 26 november, van 19:30 – 22:00 uur

Locatie Humanistisch Verbond, Majellakerk, Ambonplein 73, Amsterdam
Google Maps

* Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is geen rolstoeltoilet.

Docent: Patrick van Wageningen

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen
€ 0 ik word nu lid en maak gebruik van de speciale ledenactie

Ben je nog geen lid? Speciale actie: word nu lid, dan kun je gratis meedoen! Meld je hieronder alvast aan voor de cursus, daarna kan je direct lid worden. Je draagt dan meteen bij aan een vrije en humane samenleving. Dankjewel alvast!

Deze cursus is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

Volgeboekt. Was je net te laat?

Op 10 december organiseren we een extra editie.

Patrick van Wageningen

Docent: Patrick van Wageningen
Patrick van Wageningen heeft Humanistiek en humanistisch vormingsonderwijs gestudeerd. Hij verdiept zich vaak in filosofie en houdt ervan om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. In zijn werk stimuleert hij persoonlijk leiderschap door mensen in contact te brengen met hun diepere verlangens en vragen. Hoe leef ik vanuit mijn eigen kracht? Hoe doe ik recht aan mijzelf en de ander? Hoe leef ik vanuit vrijheid?

 

 

Aanmelden

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.