Cursusbeeld 'Kennismaken met humanisme'

Wat geeft het leven zin, volgens humanisten? Hoe gaat het humanisme om met intolerantie? Hoe verhoudt het humanisme zich tot andere levensbeschouwingen? Wat is de visie van het humanisme op duurzaamheid en zorg voor de aarde? Ben je nieuwsgierig wat het humanisme voor jouw dagelijkse keuzes kan betekenen, of wil je beter kunnen verwoorden waar jij vandaag voor staat?

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

Wanneer vrijdag 18 maart 2022, van 10:00 – 12:30 uur

Locatie St. Franciscus Xaverius Kerk, ’t Zand 29, Amersfoort Google Maps
* Locatie is rolstoeltoegankelijk, er is geen rolstoeltoilet.

Docent Bas Nabers

Prijs (inclusief koffie/thee/lunch):
€ 35 standaard
€ 25 leden Humanistisch Verbond
€ 20 bij minimum inkomen en studenten
€ 15 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Corona informatie: Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en nemen passende voorzorgsmaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

 

Uitverkocht! Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Bas Nabers, docent van deze cursus

Docent: Bas Nabers
Bas Nabers studeerde geschiedenis en filosofie in Groningen, Nijmegen, Tübingen en Berlijn. Sinds 2014 werkt hij als filosoof, na een kort verblijf als gids in Lapland. In zijn werk stelt hij ons praktische leven centraal en koestert hij de filosofie tegelijk als kunst van het denken. Hij houdt zich bezig met ontwikkelingen rond sociale inclusie en de impact van levensvragen. Wie ben ik als mens? Wat maakt ons leven de moeite waard? Over díe vragen zet Bas mensen graag aan het denken.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.