2023-04 NVC2

LET OP: Deze cursus is volgeboekt! Nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst en/of krijgen bericht als we deze cursus opnieuw aanbieden.

Geweldloze communicatie, ookwel bekend als nonviolent communication, is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. Hij deed jarenlang onderzoek naar communicatie die bijdraagt aan contact en samenwerking. Wereldwijd wordt geweldloze communicatie benut om verbinding te versterken.

‘Geweldloos’ duidt hierbij op een intentie: het gaat om verbinding waarbij ieders behoefte telt. In het hart van geweldloze communicatie schuilt een bewustzijn van behoeften die we als mens delen.

Geweldloze communicatie is verschillende dingen voor verschillende mensen: een manier om de verbinding met zichzelf te versterken die leidt tot meer keuzevrijheid, een set vaardigheden om dialoog aan te gaan óf een manier om de samenwerking in bijvoorbeeld opvoeding, onderwijs en organisaties te veranderen.

Tijdens deze avond kun je op een interactieve manier ervaren wat geweldloze communicatie te bieden heeft. Hoe deze gespreksvorm kan bijdragen om aanwezig te blijven in een (lastig) gesprek, in plaats van in je eigen patronen te schieten. Hoe het je in staat stelt om, aan de hand van concreet te oefenen vaardigheden, verbinding te maken met de eigen behoeften én die van anderen, zodat gesprekken leiden tot samenwerking die energie geeft, vertrouwen bouwt en duidelijkheid biedt.

Christiaan Zandt

Trainer en gespreksleider is Christaan Zandt. Hij werkt sinds 2006 met geweldloze communicatie als trainer en mediator. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en verschoof door de jaren heen zijn aandacht naar wat er in dit huidige moment tussen mensen speelt. Bij al zijn werkzaamheden ondersteunt hij mensen in hun natuurlijk vermogen om oprecht te luisteren naar wat iemand werkelijk bezig houdt.

Datum en tijd vrijdag 28 april 2023, 20:00 – 22:00 uur

Locatie Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen

Route
Bekijk op Google Maps

Voor wie Voor iedereen in de leeftijd 18 t/m 40 jaar die wil leren hoe je op een andere, verbindende manier met elkaar in gesprek kunt gaan.

Prijs € 5*
*Normaal gesproken is de prijs een stuk hoger. Het merendeel wordt gedragen door het Humanistisch Verbond.

Aanmelden stuur een mail naar [email protected]

Uitverkocht. Was je net te laat?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Jonge Humanisten Groningen. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe activiteiten.