cursus_renate-schepen_zuid-amerikaanse-en-afrikaanse-filosofie-levenskunst_web

Onderzoek vanzelfsprekende manieren om naar de wereld te kijken en fris je wereldbeeld op. Leer je anders verhouden tot tijd en ruimte, de natuur waar je onderdeel van uitmaakt en de mensen met wie je de wereld deelt. We behandelen o.a. het werk van de Nigeriaanse filosoof Sophie Oluwole, de Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose over Ubuntu, de Argentijnse bevrijdingsfilosoof Enrique Dussel en gaan poëtisch filosoferen met Maria Zambrano.

Datums en tijd reeks van 4 dinsdagavonden:
11, 18, 25 april en 2 mei 2023, van 20.00 – 22.00 uur

Locatie Huis Midwoud, Midwouder Dorpsstraat 17, Midwoud Google Maps
(vlakbij A7 en Medemblik)

Docent Renate Schepen

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 140 standaard
€  75 leden Humanistisch Verbond
€  60 bij minimum inkomen en studenten
€  37,50 leden met een beperkt/minimum inkomen

Aanmelden

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Stuur een mail naar [email protected], geef even aan wie je bent en met hoeveel deelnemers je wenst te komen, en tevens of je lid bent of anders. Wij sturen vervolgens een betaalverzoek en met de betaling is je inschrijving dan geregeld.

Corona informatie: Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk hier voor meer informatie.

Renate_Schepen

Docent: Renate Schepen
Renate Schepen is onafhankelijk filosoof. Haar onderzoek richt zich op interculturele filosofie en dialoog. Ze geeft advies, lezingen en lessen en schreef meerdere boeken. In augustus 2022 verscheen haar boek Kimmerle’s Intercultural Philosophy and Beyond. The ongoing Quest for Epistemic Justice. Ze onderzoekt daarin hoe we recht kunnen doen aan verschillende bronnen van kennis. Renate promoveerde aan de Universiteit van Wenen (with honours) en studeerde daarvoor in Amsterdam, Accra en Montevideo.