Heeft u al plannen om van de zomer op pad te gaan? Of blijft u liever thuis? We zijn benieuwd wat u deze zomer wilt ontdekken thuis, in Nederland of buitenland. Op de fiets, lopend of misschien met de auto of vliegtuig. We horen het graag!

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom.

Terugblik op het Café van Vrijdag 7 juli 2023

Met een kleine groep gingen we met elkaar in gesprek over Keti Koti (ketenen verbroken), dat is gevierd op 1 juli (afschaffing slavernij). Sommigen liepen mee in Amersfoort met de diversiteitsoptocht en hadden dat fijn gevonden. Helaas is er nog steeds slavernij. Wel goed dat de koning excuses heeft gemaakt en het woord vergeving gebruikte. Maar hoe nu verder? Daar hebben we geen alomvattend antwoord op. Wel vinden wij het belangrijk dat de slavernij en alles wat daarbij speelde helder en eerlijk in de geschiedenisboeken moet worden opgenomen. Het verhaal levend houden door erover te vertellen, zoals ook bij het Humanistisch Verbond is van groot belang.

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wil je meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar [email protected] of [email protected] of kom langs!

Graag heten wij u van harte welkom op die mooie plek in de natuur:
Theetuin De Heyligenberg van 11.00 uur tot 12.30 uur
Heiligenbergerweg 1A in Leusden

De Theetuin bereikt u door op de Heiligenbergerweg de Lockhorsterweg in te slaan en neem daarna de tweede ingang. U kunt parkeren op het terrein met de auto of fiets en bus 17 stopt vlakbij de Theetuin. De koffie/thee staat voor u klaar!

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!