De Heiligenberg of Hohorst is een landgoed en gelegen aan de Heiligenbergerbeek. Een plek met een gevarieerde flora en fauna. Marinus van Doleweerd, Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar (BOA) en Ambachtsman van Stichting de Boom neemt ons deze ochtend mee over het landgoed. Daarvoor zal hij eerst een kwartiertje wat vertellen over het landgoed in de Theetuin De Heyligenberg.
Mocht u niet mee kunnen of willen lopen, dan kunt u met een kopje koffie/thee in de Theetuin blijven en genieten van de natuur.

Terugblik op het Café van Vrijdag 5 mei 2023
Welke beelden of gedachten zijn u bijgebleven als uw ouders, grootouders of de buren over de oorlog of over de bevrijding spraken? In de praktijk blijkt dat (groot-)ouders weinig vertelden over die tijd. Mogelijk om de kinderen of anderen te beschermen of wellicht zichzelf, zo vertelden enkele deelnemers. Wel is het belangrijk om die verhalen van de oorlogen van toen en die van nu te blijven vertellen om ‘Het niet te vergeten’. En soms ook jezelf de vraag te stellen: ‘Wat zou ik doen in die situatie?’. Als tip, breng eens een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, zie www.nationaalonderduikmuseum.nl

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom.

Onze locatie in de lente en zomermaanden
Graag heten wij u van harte welkom op die mooie plek in de natuur:

Theetuin De Heyligenberg
van 11.00 uur tot 12.30 uur
Heiligenbergerweg 1A in Leusden

De Theetuin bereikt u door op de Heiligenbergerweg de Lockhorsterweg in te slaan en neem daarna de tweede ingang. U kunt parkeren op het terrein met de auto of fiets en bus 17 stopt vlakbij de Theetuin. De koffie/thee staat voor u klaar!

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar [email protected] of naar [email protected] of kom gerust langs bij Vrijdenken of Vrijdag!