Spiritualiteit wordt vaak gekoppeld aan allerlei vaagheden. Dat is jammer. Juist door open te staan voor nieuwe ervaringen kan je geraakt worden en kan je verwondering ervaren over de veelzijdigheid of grootsheid van het leven.

Deze ochtend gaan we met elkaar op onderzoek uit.

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom.

Graag heten wij u van harte welkom op die mooie plek in de natuur in: Theetuin De Heyligenberg.

De Theetuin bereikt u door op de Heiligenbergerweg de Lockhorsterweg in te slaan en neem daarna de tweede ingang. U kunt parkeren op het terrein met de auto of fiets en bus 17 stopt vlakbij de Theetuin. De koffie/thee staat voor u klaar!

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Terugblik op het Café van Vrijdag 4 augustus 2023

Wat zijn je zomervakantieplannen? Daar hebben we het deze ochtend over gehad en waarom wil je op vakantie? De antwoorden waren divers, maar even er tussenuit in een andere omgeving kwam wel steeds naar voren. En bij dit onderwerp kwam ook de vraag: gaan we vliegen? De meesten gaan niet meer met het vliegtuig (klimaat), tenzij het echt niet anders kan. Maar hoe maak je anderen bewust dat het niet goed is voor het klimaat om te vliegen zonder met een vingertje te wijzen. Dat is best lastig, maar niet onmogelijk!

Tips voor mensen die in de zomermaanden eenzaam zijn, waren bijvoorbeeld een belletje plegen, vragen of iemand met je mee wil, maar ook wel zelf het initiatief nemen.

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wil je meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar [email protected] of [email protected] of kom langs!