Deze ochtend vertellen Hermien de Meijere en Tjitske Kooistra over hun betrokkenheid bij Grootouders voor het Klimaat.
Grootouders voor het Klimaat is een ongebonden burgerbeweging van gewone mensen, die bezorgd zijn om de klimaatverandering en de gevolgen ervan voor de toekomstige generaties.

U denkt misschien: ‘Ik ben geen grootouder, dus deze ochtend is niet voor mij’. Misschien toch wel, want met Grootouders wordt ouderen bedoeld.

Terugblik op het Café van Vrijdag 4 maart 2022
Thea Campagne, voorzitter van POWER Amersfoort vertelde over deze levendige vrijwilligersorganisatie: Prettig Ouder Worden En Relativeren. Het is een platform voor 55-plussers uit Amersfoort en omgeving, die actief in het leven staan en daar met elkaar vorm aan willen geven. Activiteiten zijn er op de gebieden: Cultuur, Sociaal, Sportief, Zingeving, Wonen & Zorg en Maatschappij. Zie www.power-amersfoort.nl.

Andere locatie
Een vaste locatie voor ons Café is nog niet gevonden. Deze keer zijn we te gast bij restaurant/café First Class aan het Piet Mondriaanplein 7, 3812 GZ Amersfoort. First Class staat voor maatschappelijke betrokkenheid. Bij First Class kunnen studenten, die begeleiding willen tot het reguliere onderwijs hun school volgen in een gepaste en praktijkgerichte werkomgeving. Dat past dus prima bij onze waarden.

Komt u met de auto, dan kunt u terecht bij de parkeergarage van het station.

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom van 10.30 uur tot 12.00 uur om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan.

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar [email protected] of [email protected] of kom langs!