Op zaterdagmiddag 29 juni organiseert Stichting Vrij Links een benefiet- en debatmiddag met het thema ‘Vrijheid en Onderwijs’ in A-Lab te Amsterdam.

De discussie over vrijheid van onderwijs, artikel 23, wordt inmiddels in de volle breedte van het politieke en maatschappelijke spectrum gevoerd. Segregatie in het onderwijs neemt op verschillende manieren steeds meer toe. Moet Artikel 23 behouden, afgeschaft of gewijzigd worden en hoe verhoudt deze discussie zich tot andere problematiek in het onderwijs – zoals de toenemende segregatie en de vrijheid van ieder mens om invulling aan het eigen leven te geven?

Daarover gaan onderwijswoordvoerders uit de tweede kamer Peter Kwint (SP), Judith Tielen (VVD) en Lisa Westerveld (GroenLinks) onder leiding van Bahram Sadeghi in debat. Hiernaast bestaat het programma uit columns en bijdragen van publicisten en kunstenaars en is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaane Uiteraard zijn ook de auteurs van het Vrij Links manifest aanwezig: Asis Aynan (docent en schrijver) Femke Lakerveld (actrice en voorzitter stichting Vrij Links), Eddy Terstall (filmmaker) en Keklik Yücel (oud-kamerlid PvdA). Rachid Benhammou (cultureel ondernemer en co-auteur van het boek Nieuwe Vrijdenkers) is dagvoorzitter.

Op het programma staan onder andere Yusuf Altuntas (directeur van Elif Amsterdam, directeur/bestuurder van SIO Noord-Holland, en oud-voorzitter van de ISBO), Erdal Balci (journalist en schrijver), Beppe Costa (acteur en muzikant), Boris van der Ham (voorzitter Humanistisch Verbond) en Dominee Gremdaat.

De middag wordt georganiseerd door Stichting Vrij Links, die opgericht werd na de publicatie van het gelijknamige manifest, op 28 mei 2018 in de Volkskrant.

meer informatie:

datum: zaterdag 29 juni
tijd: 13:00 tot 17:15     
locatie: A-Lab,Amsterdam

meer informatie? zie website van Vrij Links