Het boek is iets lastiger te lezen dan we dachten. Dat betekent dat we de bespreking ook wat anders gaan vormgeven. We gaan kort weergeven wat de belangrijkste ‘boodschap’ of ‘stelling’ van het boek is en daar gaan we dan met elkaar ‘hardop over nadenken’. Kunnen wij humanisten hier iets me?

Dit geven we jullie nu al me: de beide jonge schrijvers (ze zijn 30 jaar) duiden het onveranderd doorgaan met ons neoliberaal economisch denken en doen als nihilistisch. Immers, dat is een route waarvan iedereen weet: dit gaat (ecologisch gezien) doodlopen. Dat wetende is het vasthouden daaraan een vorm van nihilisme. Het is nihilistisch zo menen de auteurs om iets vol te houden en door te zetten waarvan je weet dat het catastrofaal afloopt (iets minder: kan aflopen).

In de bespreking zullen we eerst bezien wat zij zo nihilistisch vinden aan de huidige sociaal, economische structuren in ons land en wat zij daar tegenover zouden willen zetten. We verraden vast: dat is niet een blauw druk, maar eerder zien zij een mensbeeld voor zich waarbij wij als mensen steeds nieuwsgierig blijven, steeds bereid zijn om te veranderen en ons opgewassen weten tegen wat op ons af gaat komen. Een mooi humanistisch mensbeeld.

Hieronder de link voor deelname.
https://us06web.zoom.us/j/84804555246?pwd=NVFpWk4xWmpXeWQ4Q044cWJoL0VuQT09

Vergadering-ID: 848 0455 5246
Wachtwoord: 531275