Eva Rovers laat zien dat burgers cruciaal zijn bij het oplossen van de grote uitdagingen van deze tijd, die je volgens haar niet aan de politiek alleen kan overlaten.

Aan de hand van voorbeelden uit onder meer Ierland en Frankrijk gaat ze in op de organisatie en de effecten van burgerberaden. Ook de voorwaarden waaraan de organisatie en de opvolging van een burgerberaad moeten voldoen komen aan de orde.
We gaan het kortom hebben over de kracht en de tekortkomingen van diverse vormen van democratie, onze traditionele partijenpolitiek en het polderen: over de overstap van individuele of groepsbelangenbehartiging naar besluitvorming op basis van brede informatie en instemming met het eindresultaat.
Een mooi boekje voor een mooie dialoog.

Over de schrijfster: Eva Rovers (1978) is cultuurhistoricus, schrijver en oprichter van het Bureau Burgerberaad. Zij schreef o.m. de biografieën van Helene Kröller-Muller en Boudewijn Büch en doet onderzoek voor het Knowledge Network on Climate Assemblies.
Recent gaf zij over het boek ‘Nu is het aan ons’ een college voor het ‘Haagsch College’ in Nieuwspoort en in mei van dit jaar zat zij bij Buitenhof.

51BCE9C1-EEA3-4156-802E-578EB703CCC3_1_105_c