
Hoewel slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft, werkt ons slavernijverleden door op onze huidige samenleving. Voor mensen met roots in de voormalige koloniën werkt het slavernijverleden behoorlijk door in hun levens. In hun positie op de arbeidsmarkt, in hun schoolloopbaan en zelfs in hun partnerkeuze. Het dringt pas de laatste jaren bij het grote publiek door, hoe bepalend ons slavernijverleden eigenlijk is geweest voor de manier waarop we naar elkaar kijken.
Charlotte Wekker heeft als nieuwsgierig docent aan de Hanzehogeschool, veel met studenten en medewerkers van kleur gesproken en vertelt over haar onderzoek naar ongelijke kansen op basis van ras en kleur.
Onderzoeker Charlotte Wekker (53) is van Surinaams-Nederlandse afkomst. Ze is een veelgevraagd spreker, trainer en coach. Charlotte is gespecialiseerd in het voeren van gesprekken in situaties waar ongelijke kansen op basis van kleur worden ervaren. Ze werkt als docent aan de Hanzehogeschool en doet een promotie-onderzoek naar gelijke kansen in het hoger beroepsonderwijs.
Chris Beuker is oud-docent drama, kunstenaar en schrijver. In zijn nieuwste boek “Black Lives Matter: Voor elkaar met elkaar” neemt hij ons mee naar de opkomst van Black Lives Matter. Hierbij legt hij verbindingen met de opkomst van andere bewegingen, in het bijzonder de communistische. Zijn boek, dat tevens een oproep tot medemenselijkheid en solidariteit is, vormt de basis voor zijn lezing.
Het Boek “Black Lives Matter: Voor elkaar met elkaar” ligt in de boekwinkels, maar is ook te bestellen bij Chris. Mail je bestelling naar [email protected], dan neemt hij het mee op 10 september.
Algemene informatie
– Zondag 10 september om 14:00 (inloop 13:30)
– Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen
✉️ Aanmelden: [email protected]
Toegang is gratis.