belmontearboretum

Het Belmonte Arboretum is een botanische tuin in Wageningen. Het voormalige landgoed Belmonte, gelegen op de Wageningse berg, een stuwwal uit de ijstijd, werd eind 19e eeuw gesticht door Thierry Juste baron de Constant Rebecque de Villars. In 1951 kwam het door oorlog gehavende landgoed in handen van de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen die het terrein als arboretum inrichtte. Tot augustus 2009 werd de bomentuin wetenschappelijk beheerd. Sinds 2012 is de Stichting Belmonte Arboretum verantwoordelijk voor het beheer van de tuin. Belmonte staat bekend om haar unieke collecties rododendrons en rozen. (De rododendrons zijn tegen die tijd helaas uitgebloeid maar er is genoeg moois te bewonderen.)

De tuin is voor iedereen toegankelijk. De paden zijn stevig, dus ook met rolstoel of rollator is er geen probleem. In de gehele tuin zijn er volop bankjes aanwezig om de vermoeide ledematen even rust te geven of om gewoon te genieten van al het moois dat er te zien is. Er zijn toiletten beschikbaar en bij het Koetshuis kun je altijd je flesje weer vullen met water. In het Koetshuis is een klein koffie- theehuis gevestigd met een leuk terras waar we tijdens of na afloop van de wandeling iets kunnen drinken.

Datum zondag 10 juli 2022

Starttijd 13:00 uur

Startpunt/verzamelplek Generaal Foulkesweg 94, Wageningen

Bijzonderheden

De afstand is afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers. Je kunt op elk moment op een bankje gaan zitten of naar het Koetshuis lopen

Parkeren is mogelijk aan de Generaal Foulkesweg, aan weerskanten van de ingang.

De organisatoren staan klaar om de deelnemers op te vangen.

Prijs deelname aan de wandeling is gratis
Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanmelden Vooraf aanmelden is niet nodig

Wandelen vertraagt. Als je wandelt, ontdek je stap voor stap de wereld. Zo ontstaat ruimte voor verwondering.