Vanaf september 2021 bood OngeEikt met het project Ontdek- en Ontwikkelplekken een plek aan mensen die door omstandigheden nog niet in staat waren om mee te doen aan de samenleving, terwijl ze dat wel graag wilden. Via creatieve ontwikkeling nodigden de ondernemers van OngeEikt hen uit om hun vragen en wensen te verkennen, als eerste stap op weg naar een nieuw toekomstperspectief. De provincie Drenthe ondersteunde het project met een subsidie vanuit de Sociale Agenda.

Door hun creativiteit te verkennen en te experimenteren met verschillende materialen ontstond er bij de deelnemers ruimte om te verbeelden wat er in hen leeft, zonder daar per se woorden voor te gebruiken. Al creërende kwamen ze in beweging, gingen ze ‘ont-dekken en ont-wikkelen’ en daardoor ontstonden nieuwe mogelijkheden en kregen ze weer een blik op de toekomst.
‘In Beweging’ geeft een inkijkje in deze processen en ervaringen.

 

Meer informatie over de Ontdek- en Ontwikkelplekken: www.cooperatie-ongeeikt.nl
De expositie ‘In Beweging’ is tot en met 31 maart te bezoeken tijdens de openingstijden van de naastgelegen Kunst & Ambachtenwinkel, Koopmansplein 8 in Assen: donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.