Thema's en inhoud

Is kwetsbaarheid alleen maar negatief? Deze vragen komen aan de orde, zowel in theorie als praktijkvoorbeelden.

  • Controle. Veel mensen hebben graag een grote mate van controle over hun leven. Dit lukt niet altijd (voldoende). Bijvoorbeeld omdat iemand te veel wil controleren, of omdat er allerlei (nare) dingen in iemands leven gebeuren waar je geen invloed op hebt. Of omdat er zoveel opties lijken te zijn dat kiezen onmogelijk voelt. Hoe kan je dan controle uitoefenen? En waarop dan? Hoe zorg je er voor dat je uit de slachtofferrol blijft en toch binnen de mogelijkheden die je hebt vorm geeft aan je eigen leven?
  • Leven met een handicap. Wat betekent het om een handicap te hebben? En wat is dat eigenlijk, een handicap? Hoe verhouden autonomie en afhankelijkheid zich tot elkaar? Welke positie heb je dan in de samenleving? En welke rol speelt lichamelijkheid? Dit zijn enkele vragen die aan de orde kunnen komen. Naast mijn eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden leg ik de verbinding met theorie.

 

 

 

Wie is deze spreker?

Yvonne Lammertink studeerde Humanistiek en is ervaringsdeskundige in het leven met een lichamelijke handicap en afhankelijkheid van zorg.

Contact en informatie

Contactgegevens

[email protected]

0345 778643

Beschikbaarheid

Regio’s Utrecht, Amsterdam, Den Bosch, Arnhem, Nijmegen, Rotterdam, Den Haag Rolstoeltoegankelijke locatie. Dit betekent geen drempels hoger dan 5 centimeter en geen traptreden, opstapjes en dergelijke. En een hoge reiskostenvergoeding van €1,70
per kilometer in verband met de kosten van een rolstoeltaxi

Vergoeding (exclusief reiskosten)

In overleg