docent Ronald Wolbink

“Humanisme is de principiële mogelijkheid, en oproep, om op een gewetensvolle en weloverwogen wijze vorm te geven aan het eigen leven, en het geven van ruimte en respect voor anderen hiertoe.”

Lezingen

Levenskunst
De mogelijkheid en de wil om het leven op een reflectieve wijze te leiden, vorm te geven en het niet onbewust, gewoonweg, voorbij te laten gaan. Wat zijn dan de aandachtsgebieden voor levenskunst? Je waarden, jezelf kennen en je doen en laten, bewust van tijd en omgeving.

Montaigne
De filosoof die stil stond bij waar het in het leven om gaat. De confrontatie met pech en toeval, de bezinning op wat het goede leven is, en bovenal het belang van het leven in het hier en nu. Leef goed, ervaar jezelf in je omgeving, denk en overdenk en neem de ruimte, daartoe roept hij ons op.

Stoïcijnen
Voor de stoïcijnen is wijsheid het hoogste goed van het menselijk denken. Zij pleiten voor het belang van morele integriteit. Als we daarop gericht zijn en oog hebben voor wat wel en wat niet in onze macht ligt dan leidt dat tot gemoedsrust en echt geluk. De stoïcijnse uitdaging!

Publicaties

Contact en informatie

Contactgegevens

Je kunt Ronald bereiken via www.ronaldwolbink.nl/contact

Beschikbaarheid

Heel Nederland.

Vergoeding

In overleg.

Website

www.ronaldwolbink.nl