Eten in humanistische kring

Bij ‘Eten in humanistische kring’ kun je tijdens de maaltijd kennismaken met andere leden van het Humanistisch Verbond en van gedachten wisselen. Deze maaltijden worden maandelijks op dinsdag georganiseerd.

De eerstvolgende edities:
Dinsdag 25 april, India Way, Vrouwenkerkkoorsteeg 7, Leiden
Dinsdag 23 mei, Holle Bolle Gijs, Korte Mare 34, Leiden
Dinsdag 20 juni, Surakarta, Noordeinde 51-53, Leiden.
In juli en augustus houden we een zomerstop.

Aanvang: 18:30 uur.

Prijs: De prijs van de maaltijden varieert per restaurant en ligt ongeveer tussen de € 20 en € 35. Betalen kan met creditcard of bankpas.

Aanmelden: bij Maria van Bergen | 071-5217587 | [email protected].

Leesgroep

Lees je graag en wil je in groepsverband een boek bespreken, dan kan dat in de leesgroep die binnen het Humanistisch Verbond in onze regio al jaren actief is. De leesgroep bestaat nu uit 8 leden en nieuwe leden zijn welkom!

Werkwijze:

  • De titel van een te lezen boek wordt in onderling overleg gekozen.
  • De deelnemers komen per toerbeurt samen bij een van de deelnemers thuis. Deze is de host.
  • Kun je er een keer niet bij zijn? Dan kun je bij een van de deelnemers vragen waar en wanneer de volgende leesgroep is en welk boek dan wordt besproken.

Wanneer: De leesgroep komt om de 6 weken bij elkaar op donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

Meedoen? Geef je op! 
Nieuwe leden kunnen direct meedoen in de eerstvolgende bijeenkomst. Je kunt ook eerst op proef deelnemen. Na de tweede bijeenkomst wordt van beide zijden afgestemd over al dan niet definitieve deelname. Heb je belangstelling, stuur dan een e-mail naar de coördinator Maria van Bergen | [email protected].

Samenwerking met Amnesty International

Het Humanistisch Verbond heeft een aantal zuster-verenigingen: organisaties waarmee we haast als van nature samenwerken. Een van die organisaties is Amnesty International: ons bestuur sprak hun bestuur onlangs over samenwerking. Voor degenen die de Mensenrechtwandeling hebben gemist: hij is inmiddels als boekje uitgegeven en te koop voor € 5,00. Zeer de moeite waard. Te koop in de boekhandel of rechtstreeks bij Amnesty International, waarbij de opbrengst dan geheel ten goede komt aan Amnesty International. Contact via Ine Wiersma | [email protected].

Dag van de Rechten van de Mens

Jaarlijks is er een schrijfactie ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Mens.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van afdeling Leiden e.o. om op de hoogte te blijven van alle activiteiten, cursussen en verdiepingsdagen in de regio.

Meer weten over Humanistisch Verbond Leiden?

Bekijk de hoofdpagina en agenda van Humanistisch Verbond Leiden of stuur ons een mail.