Nieuwjaarsborrel

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar houden wij onze traditionele Nieuwjaarsborrel! Je bent van harte welkom.

Gespreksgroep 

Iedere derde woensdag van de maand (behalve in de zomer) organiseren wij een “Gespreksgroep”. Tijdens deze avond gaat het gesprek over een vooraf vastgesteld thema. Iemand houdt een inleiding over het thema en daarna volgt discussie. De locatie van deze gespreksgroepen wisselt en is gewoonlijk in huiskamersfeer.

Praethuys

Twee keer per jaar (in juni en november) organiseren wij een Humanistisch Praethuys.  Gewoonlijk houdt een spreker een inleiding waarna debat of dialoog volgt. De locatie is wisselend.

Algemene leden vergadering

Elk jaar in maart houden we de algemene ledenvergadering van afdeling Drechtsteden. Na afloop bespreken we gewoonlijk een actueel thema. 

Wereld Humanismedag en MidZomer-maaltijd

Jaarlijks vieren we op 21 juni Wereld Humanismedag. Rond deze datum organiseren we gewoonlijk een (middag)programma en ‘s avonds een midzomermaaltijd.

Stil de Tijd / Zin op Zondag

In 2019 gaan we door met deze bezinningsbijeenkomsten. Onder humanistisch geestelijke (bege)leiding van Bas van der Sijde wordt het thema onderzocht en besproken met gasten en er is muziek. Meer informatie over inhoud en gasten zie de agenda.

Locatie: Villa Augustus, Moestuinzaal in de watertoren, Oranjelaan 7 te Dordrecht.

Tijd: 11.00 – 12.15 (inloop vanaf 10.30 uur en na afloop koffie/thee).
Toegang is gratis (vrijwillige bijdrage).
Op de locatie is het gratis parkeren.

Cursussen Humanisme

Elk jaar organiseren wij wel een cursus op humanistische grondslag.
Wanneer er voldoende belangstelling is, organiseren we in de komende periode een Introductiecursus Humanisme.
Deze cursus is geschikt voor potentiële en nieuwe leden die meer willen weten over het Humanisme. De cursus is geschikt voor alle leeftijden.
Ook andere cursussen worden regelmatig georganiseerd, zoals “levenskunst” en “kopstukken van het humanisme”.
Informatie is op te vragen bij het bestuur.

MidWinter-maaltijd

Medio december organiseren we elk jaar een gezellige MidWinter-maaltijd. Gewoonlijk is dat op een locatie in Zwijndrecht, met een door een cateraar verzorgde stamppot / captain’s diner.