Boekbesprekingen

Humanistische contactmomenten (in coronatijd): boekbesprekingen.

Het Humanistisch Verbond Haaglanden organiseert (in coronatijd) voor zijn leden een aantal ‘virtuele contactmomenten’. Dat zijn onder andere: boekbesprekingen. Maar in de toekomst wellicht ook besprekingen van films of documentaires. ’Het gaat steeds om virtuele bijeenkomsten via het programma ZOOM.  Gaat het goed dan zetten we de virtuele contactmomenten via ZOOM door ook na de Coronatijd. Maar dan als aanvulling op onze hopelijk dan weer reguliere fysieke bijeenkomsten.

Wilt u aan een of meer boekbesprekingen meedoen, geef dit dan aan bij de moderator van die bespreking.

 

Woensdag 21 april 2021, 19.30 uur
Titel: Leugen en waarheid
Schrijver: Bas Heijne

Moderator:
Luc Meuwese (luc.meuwese@humanistischverbondhaaglanden.nl)

Achtergrond
Waarom groeit het wantrouwen jegens de wetenschap? Waarom trekken mensen zich steeds minder aan van feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden, in de politiek en in ons eigen leven? Waarom kost het zo veel moeite de zwarte bladzijden van onze geschiedenis onder ogen te zien? Waarom verdwijnt religie niet? Waarom is racisme zo hardnekkig? Hoe komt het dat de mens zowel goedmoedig is als uitermate gewelddadig? Voor NRC Handelsblad ging vermaard essayist Bas Heijne op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Hij sprak met denkers en wetenschappers (onder anderen Peter Pomerantsev, Angela Saini, Elaine Pagels, Martin Hägglund en Géraldine Schwarz) over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. Samen vormen deze gesprekken een diepgravend portret van onze verwarrende tijd. Waarbij ook de lezer zelf aan het denken wordt gezet.

Naar aanleiding van het uitkomen van zijn boek ‘Leugen en waarheid’ werd Bas Heijne geïnterviewd in het programma Buitenhof. Dat interview kunt u hier terugkijken.

Voor meer informatie zie: Boekbesprekingen

Cursus inleiding in het humanisme

Het Humanistisch Verbond landelijk en de Vrije Academie organiseren in het najaar van 2021 wederom de achtdelige cursus inleiding in het humanisme.

Voor meer informatie, data en aanmelding zie: Online Colleges Humanisme

Prijs voor 8 hoorcolleges:
€ 215 standaard
€ 190 leden Humanistisch Verbond*
* leden kunnen een speciale kortingscode opvragen die u kunt gebruiken bij uw aanmelding. Mail voor meer informatie naar cursus@humanistischverbond.nl

Voor meer cursussen zie het Cursusaanbod van het Humanistisch Verbond

Terug