Boekbesprekingen

Humanistische contactmomenten (in Corona-tijd): boekbesprekingen.

Het Humanistisch Verbond Haaglanden organiseert (in Coronatijd) voor zijn leden een aantal ‘virtuele contactmomenten’. Dat zijn onder andere: boekbesprekingen. Maar in de toekomst wellicht ook besprekingen van films of documentaires. ’Het gaat steeds om virtuele bijeenkomsten via het programma ZOOM.  Gaat het goed dan zetten we de virtuele contactmomenten via ZOOM door ook na de Coronatijd. Maar dan als aanvulling op onze hopelijk dan weer reguliere fysieke bijeenkomsten.

Wilt u aan een of meer boekbesprekingen meedoen, dan moet u zich per ZOOM-bijeenkomst vooraf even aanmelden bij de moderator van die bespreking.

Woensdag 17 februari 2021, 19.30 uur
Titel: Mijn ontelbare identiteiten
Schrijver: Sinan Çankaya

Omschrijving
Mijn ontelbare identiteiten is een bespiegeling op de veranderde omgang met de ‘Ander’ in Nederland. Het is een indringend verhaal over opgroeien in Nederland als kind van migranten. Reflecterend op loyaliteit, ontheemding en vooral op de zoektocht naar een thuis keert Çankaya zich tegen vastomlijnde identiteiten en weigert hij om een verhaal binnen de grenzen van zijn eigen lichaam te vertellen.

Tijdens onze boekbespreking willen we ingaan op de vraag: kan het humanisme zo’n thuis bieden waar Sinan naar op zoek is? Bescheidener: een van de ‘thuizen’, want er is sprake van meer dan één identiteit en daarom wel zeker behoeften aan meer ‘thuizen’? Zeker nu we – Het Humanistisch Verbond – met Mardjan Seighali een nieuwe landelijke voorzitter hebben die het verhaal van Sinan volop zal begrijpen.

Bekijk de boeklancering door Sinan Çankaya met o.a. burgemeester Femke Halsema.

Moderator: Luc Meuwese
Aanmelden bij: info@humanistischverbondhaaglanden.nl

Voor meer informatie zie: Boekbesprekingen

Cursus inleiding in het humanisme

Het Humanistisch Verbond landelijk en de Vrije Academie organiseren in het najaar door het hele land een nieuwe achtdelige cursus inleiding in het humanisme. Deze wordt ook in Den Haag aangeboden door Jos de Wit, historicus en filosoof uit onze afdeling. Voor meer informatie, data en aanmelding zie: https://www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/collegereeks-humanisme/

Voor meer cursussen zie het Cursusaanbod van het Humanistisch Verbond

Terug