Afdeling Zwolle en Omstreken

Welkom op de site van het Humanistisch Verbond in Zwolle en Omstreken. Op deze site vind je informatie over wat humanisten in Zwolle beweegt, wat hun idealen en speerpunten zijn en welke acties ze ondernemen om een menselijke samenleving te bereiken. We hopen dat het je aanspreekt om naast het jachtige bestaan van alledag af en toe samen met anderen een momentje stil te staan bij waar het werkelijk om draait en wat werkelijk van waarde is…

Meedoen? Vragen? Opmerkingen?

Onze activiteiten vind je in de agenda hieronder. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Wil je informatie over de actieve leden, vaste activiteiten en de nieuwsbrief? Kijk dan in het menu boven onze contactgegevens hier rechts.

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter en Facebook!

Jonge Humanisten in Zwolle

Ben je tussen de 18 en 35 jaar? In Zwolle zijn diverse Jonge Humanisten. Kijk hier voor meer informatie over Jonge Humanisten Zwolle.

Humanistisch geestelijke verzorging

Op verschillende plekken in Nederland werken humanistisch geestelijk verzorgers, bijvoorbeeld in verpleeghuizen, ziekenhuizen, bij het leger, in gevangenissen. Ook zijn er vrijgevestigde humanistisch geestelijk verzorgers door het hele land. Als u hulp nodig heeft bij levensvragen, kunt u bij hen terecht, ook in de regio Zwolle en Omstreken.
U vindt geestelijk verzorgers via de website geestelijke verzorging.nl.  Als het specifiek gaat om palliatieve zorg (zorg rondom het levenseinde) kunt u terecht op netwerkpalliatievezorg.nl. Bij onze afdeling zijn daarnaast twee leden actief die beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld een gesprek of een huisbezoek.