Welkom bij de afdeling Arnhem-Rijnstreek

Bekijk ook onze programmagids voor een overzicht van alle activiteiten.

Bekijk ook het cursusaanbod van het Nivon, onze partner in Arnhem.

Bij al onze activiteiten gelden de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast kent De Wasserij een eigen coronaprotocol. Gelieve hier kennis van te nemen.

Het Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek organiseert regelmatig activiteiten, zoals cursussen, lezingen en debatten. Ben je lid of niet? Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Onze activiteiten vind je onderaan deze pagina of via het menu.

Heb je ideeën voor activiteiten en wil je helpen die te organiseren of lijkt het je leuk om in het afdelingsbestuur te zitten? Neem dan contact met ons op. Wil je informatie over hoe je actief lid kunt worden, over vacatures, en onze vaste activiteiten zoals de leesclub of iets anders? Neem dan gerust contact met ons op. Contactgegevens vind je via het menu.

OPROEP: Leesgroep Velp zoekt nieuwe leden

Door betreurenswaardig maar volstrekt natuurlijk verloop is er plaats in de boekenclub voor twee of drie personen om weer op volle sterkte te komen. We bespreken zo ongeveer eens in de vijf weken een boek. Meestal een actueel en Nederlands of Vlaams boek. Soms een vertaald boek. De keuze beslissen we gezamenlijk. “Niet weer zo’n dik boek” of juist “Mag wel weer eens wat dikker voor na de zomervakantie ”. “Nu liever eens wat
vrolijker”.

We lezen de boeken in een humanistische perspectief, maar die is groter dan onze persoonlijke geestelijke ruimte. Je leest dus ook boeken waar je zelf nooit voor had gekozen en de gesprekken daarover voegen ook nog eens veel toe. Net niet gekozen boeken zijn daarnaast ook gouden tips. Als A. het iets vindt ben ik benieuwd. Of B. vond iets niks dus dat spaart tijd. Op aanraden van C. las ik……. Nou ja dat soort leuke dingen. Ik zei gisteren dat “Buitengewoon bewustzijn” waarschijnlijk niks voor ze is omdat het non-fictie is. Dat gaf mooie discussie. Er zijn er zeker een paar die dat gaan lezen.

De groep heeft geen vaste avond dat we wij elkaar komen, de avonden worden in onderling overlegd vastgesteld afhankelijke van de agenda’s van de deelnemers.

Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen of appen metTom Hommes, 06 36427285 (liever niet bellen).