Moving Minds!

Iedere 2e en 4e vrijdagavond van de maand (18.30 – 21.00 uur) ontmoeten de Moving Minds elkaar voor prikkelende discussies over levensvragen die ons allemaal direct of indirect bezighouden. Zie de agenda voor details over de locatie en het gekozen onderwerp.
Het onderwerp voor de avond wordt door deelnemers van de Moving Minds tijdens de voorafgaande avond bepaald. Heb jij een voorkeur voor een thema? Laat het ons weten om zo mee te kiezen wat er op de agenda staat!
Deelname is vrij en toegankelijk voor iedereen die interesse heeft, drankjes en snacks kan je op eigen kosten bestellen.

Voor vragen, neem contact op met Karijn Aussems: infohvutrecht@gmail.com of 06-24160787

Open Gespreksgroep

Bij de bijeenkomsten van de Open Gespreksgroep willen we van elkaar horen hoe we denken over diverse dingen die ons beroeren en dat zonder autoriteit. De bedoeling is dat iedereen de gelegenheid krijgt om zijn mening te geven over het onderwerp en dat niemand het gesprek domineert. We willen ook proberen enige structuur in het gesprek te houden.

De bijeenkomsten zijn ook bedoeld voor contact. We willen ook enige aandacht besteden aan actuele zaken. Nieuwe gasten zijn altijd welkom. Graag aanmelden maar ook zonder aanmelding ben je welkom.

Voor vragen, neem contact op met Leo Horowitz: leo@horowitz.nl of 06-28918989

HV-Film

In de sfeervolle werfkelder De Witte Lely (Oudegracht 296 aan de Werf in Utrecht) vindt er acht keer per jaar een humanistische filmavond plaats. Ina Brouwer, Martijn Rozing en Silvia Benschop zullen dit jaar afwisselend de avonden leiden.

Na de filmvertoning is er een nabespreking waar we met elkaar de impressies zullen delen. Wat deed de film met je? Welke boodschap haalde je uit het verhaal? Waar herken je je in, of herken je je absoluut niet in?

Entree is gratis voor HV-leden, 5 euro voor overige belangstellenden. Graag vooraf reserveren via infohvutrecht@gmail.com.

Woorden geven aan wat je bezighoudt

Workshops met schrijfopdrachten en korte teksten, zoals columns, gedichten en korte verhalen, vanuit een Humanistisch perspectief.

De avonden in Puschkin Ontbijt & Lunch (Ridderschapstraat 1 in Utrecht) beginnen om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.00 uur. We beginnen met een speelse schrijfopdracht met de nadruk op het plezier van schrijven, het hoeven geen literaire hoogstandjes te worden. Na de pauze bespreken we een bestaande tekst. Rond 22.00 uur sluiten we de avonden af.

De kosten zijn € 5,00 inclusief koffie en thee (voor leden en overige belangstellenden).

Voor vragen en aanmelding, neem contact op met Arnold Jorna: arnoldjorna@hotmail.com of 06-42487471