wibaut huh3

Klaar van der Lippe en Bart Stuart, beiden beeldend kunstenaar, beiden specialist in ruimtelijke ordening en beiden betrokken Amsterdammers – waarvan er één, Klaar, ook nog de Charlotte Köhler Prijs gewonnen heeft – geven al een aantal jaren als duo interactieve lezingen en workshops.

We hebben hen gevraagd hoe wij ons kunnen voorbereiden. Toen verrasten ze ons met te verwijzen naar een uitzending van VPRO Tegenlicht én naar een optreden van Jeremy Lent.Hoe verduurzaam ik mijn huis?


Woensdagavond 13 november van 20.00 tot 22.00 uur ben je van harte welkom in Jungle Amsterdam. Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland haakt in het kader van het thema wonen (september-oktober 2019) aan bij een avond waarin je geïnformeerd wordt over hoe je stap voor stap je huis kunt verduurzamen. Uitgangspunt is dat iedereen, eigenaar en huurder iets kan doen, om zijn huis duurzamer en comfortabeler te maken, want duurzaam hoeft niet duur te zijn, maar kan ook voor een aanzienlijke besparing en verhoging van je wooncomfort zorgen.

Op deze avond zullen we aan de hand van ons duurzame Jungle kookboek je laten zien hoe je in eenvoudige stappen je huis langzaamaan kunt verduurzaming. We leiden je stap voor stap door het menu, van de kleine maatregelen tot aan hoe je van het gas af komt of energieneutraal kunt worden. Kamer voor kamer en van balkon tot dak of achtertuin laten we met eenvoudige voorbeelden zien wat je kunt doen.

Na afloop van de presentatie is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Voorafgaand aan de bijeenkomst kun je je vragen bij ons kwijt. Vragen die niet op de avond zelf beantwoord kunnen worden, zullen wij later via ons infopunt beantwoorden. Deze avond is voor iedereen gratis.

Duurzaam denken is doen!

Jungle Amsterdam
Tweede van Swindenstraat 26
infopunt@jungle.amsterdam
www.jungle.amsterdam
020-7373326

Calvin Seibert

Waarom zijn huizen zo verrekte duur en nog 9 vragen en antwoorden over wonen in Nederland


De Nederlandse Bank vergelijkt de Amsterdamse woningmarkt al met Parijs en Frankfurt. Jesse Frederik vraagt zich op platform De Correspondent af wat dit betekent voor het wonen van de toekomst.
– naar artikel –

Futorlogic Symposium ReFraming Environmentalism

Futurologic Symposium ReFraming Environmentalism


Eens een andere kijk op wonen en ruimte in de stad? Van 13 t/m 15 september vindt het International Futurologic Symposium ReFraming Environmentalism plaats in Amsterdam. Hier is alle aandacht voor culturele vrijplaatsen en coöperatief wonen.
– naar symposium info –

580_Amsterdam_Woonhuis_Holendrechtstraat_1-47_003
Plan Zuid, Amsterdam Foto: Janericloebe via Wikimedia

Activiteiten Amsterdam Amstelland