Ten tijde van corona ziet de wereld er anders uit. De coronamaatregelen hebben ook hun impact op de cursussen en activiteiten van het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland; veel van onze activiteiten zijn het afgelopen jaar geannuleerd of hebben plaatsgevonden met een beperkt aantal deelnemers.

Leden van het Humanistisch Verbond en geïnteresseerden in het humanisme komen daardoor minder met elkaar in contact. Een behoefte die er wel is. Daarom komt het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland met een nieuw initiatief: een contactpagina waardoor humanisten met elkaar in contact kunnen komen op een manier die bij ze past.

Zo kun je bijvoorbeeld iemand zoeken om:
– mee te wandelen.
– af en toe een goed gesprek mee te voeren over de telefoon.
– samen muziek mee te luisteren.
– gelijktijdig films te kijken en daarover in gesprek te gaan.
– brieven mee te schrijven.

Hoe werkt het?

Je kunt een oproep plaatsen of op een oproep reageren.

Wil je een oproep plaatsen? Klik dan op ‘Oproep plaatsen’.

Wil je op een oproep reageren? Klik op ‘Reageer op deze oproep’ bij de betreffende oproep.

Aangeboden/gevraagd

Happy Human paars

Gevraagd – Mevrouw P. 
Met betrekking tot geluk: het najagen van geluk begrijp ik wel, maar ik vind dat niet verstandig. Geluk ligt in kleine dingen die zomaar gebeuren of er zomaar zijn. De kunst is om dat te Zien en om daar van te genieten. Ik zou graag contact hebben met een jong iemand want die heb ik niet in mijn omgeving en ik verlies inzicht in wat jonge mensen (rond de 20 jaar) bezighoudt. Dat is voor mij een groot gemis, het zou mij zeker wat Geluk geven. Ik zie uit naar reactie. Ik ben geïnteresseerd in literatuur, theater, kunst, politiek en muziek. Reageer op deze oproep

(Schuil)naam: P.
Aanspreekvorm:
Vrouw, zij, haar
Leeftijd:
85 jaar
Gewenst contact:
graag contact eerst per e-mail, later eventueel met bezoekjes.
Plaatsing datum oproep: 17 december 2020
Status: reacties zijn welkom

Happy Human paars

G̶e̶v̶r̶a̶a̶g̶d̶  – Yolanda
Ik wil wel graag 1 x of 2 x per week met iemand wandelen in het Vondelpark. Ik hou van muziek, filosofie, schilderkunst, fotografie, beelden, samen lunchen of eten met mensen, een drankje doen, gewoon van het leven genieten. Ben wel beperkt dus moet af en toe even op een bankje zitten, verder loop ik wel lekker door. Ik hou van Mensen in hun verscheidenheid.

Yolanda is nu in contact met drie wandelmaatjes.
Het is op dit moment niet meer mogelijk om te reageren.
Zelf een ‘Kom in contact’ aanbod of oproep plaatsen? Doen!

(Schuil)naam: Yolanda
Aanspreekvorm:
Yolanda
Leeftijd:
62 jaar
Gewenst contact:
Elkaar ontmoeten (thuis of buitenshuis), wandelen, bellen en/of schrijven via digitale post / e-mail
Plaatsing datum oproep: 19 december 2020
Status: er zijn 3 contacten gelegd, het is momenteel niet mogelijk om te reageren. Deze oproep zal binnenkort worden verwijderd.

Ook een oproep/aanbod plaatsen? Stuur je oproeptekst in.

Kom in contact

Ervaringen van anderen:

“Het is leuk en spannend nieuwe mensen te ontmoeten, je leert altijd weer van elkaar, en komt op plekken die je nog niet zo goed kent, die ontdek je dan samen, of je leidt elkaar rond.”

Een deelnemer
“Het gesprek liep eigenlijk meteen, geen ongemakkelijkheden, ook hebben we het gehad over wat Vrijheid nu voor ons betekende. We wandelen in een park vlakbij, ze is ook bij mij thuis geweest en daar hebben we brood gegeten en koffiegedronken. Bij haar hebben we voornamelijk in de buurt gewandeld, winkeltjes bekeken, een nieuw stuk buurt ontdekt. Het is leuk en verbreed je wereld.”
Een deelnemer

“Ik  verheug om haar weer te zien, ze is oprecht en ook oprecht geïnteresseerd in wie ik ben, en dat heb ik naar haar ook. We hebben gemeenschappelijke interesses en een kijk op het leven, ik denk dat het leuk is nieuwe vriendschappen te maken.”

Een deelnemer

Handig om te weten

Wij behouden ons het recht voor om reacties af te keuren of oproepen niet te plaatsen. Wij streven ernaar om je oproep of reactie binnen 5 werkdagen te beoordelen.

Je oproep blijft een half jaar zichtbaar op onze website tenzij je ons vraagt je oproep te verwijderen.

Als je reactie op een oproep wordt goedgekeurd, dan worden je naam en e-mailadres per e-mail verstuurd aan de plaatser van de oproep. Je krijgt hier per e-mail bericht van. Vanaf dat moment is het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland niet meer betrokken en is het aan de ontvanger van je reactie om contact met je op te nemen.

Je kunt slechts één keer per advertentie reageren.