Wat is en doet een humanistisch geestelijk verzorger?

Eric de Rooij geestelijk verzorger in gesprek met
Eric de Rooij, humanistisch geestelijk verzorger

Geestelijk verzorgers zijn professionele zingevers. Ze bieden een luisterend oor, een troostend woord, en voeren verdiepende gesprekken.

Bij ingrijpende gebeurtenissen in het leven denk je soms: hoe moet het nu verder? Ook als dingen je voor de wind gaan kun je je afvragen waar je nu echt inspiratie vindt, wie je bent, wat wezenlijk voor je is. Dit soort levensvragen is van iedereen en van alle tijden. Ze spelen bij het maken van belangrijke keuzes, bij verlies, bij het vieren het leven. Eigenlijk bij alle sleutelmomenten in ons bestaan. Maar hoe ga je er mee om? Dat is zo eenvoudig nog niet.

Voor hulp bij levensvragen kun je terecht bij geestelijk verzorgers, of je nu gelovig bent of niet. Humanistisch geestelijk verzorgers zijn er voor álle mensen met levensvragen.

Een humanistisch geestelijk verzorger is geen therapeut, maar een deskundige gesprekspartner die je steunt om je eigen situatie, vragen en uitdagingen onder ogen te komen. Geestelijk verzorgers luisteren en stellen de goede vragen, zodat je meer inzicht krijgt in wat jou bezighoudt en wat wezenlijk voor je is.

Humanistisch geestelijk verzorgers zijn gebonden aan een ambtsgeheim en een beroepscode. De gesprekken met hen zijn dus vertrouwelijk.

Lees hier meer over wat humanistisch geestelijk verzorgers doen.

Humanistisch geestelijk verzorgers bij justitie

Humanistisch geestelijk verzorgers in de zorg

Humanistisch geestelijk verzorgers regio Amsterdam

Marjo van Bergen
Initiatiefnemer Huis van de Mens
intransitcoaching.nl

Eric de Rooij
Inzetbaar voor relativieringen en uitvaarten
ericderooij.com

Noëmie Vanherf
Begeleiding bij zingevingsvragen voor individuen en groepen
senecabegeleiding.nl

Levensvragenlijn: gesprek aanvragen bij je thuis

levensvragen-lijn

Er is sinds 29 juli 2020 ook een landelijk telefoonnummer voor zingeving- en levensvragen, om een gesprek aan te vragen met een geestelijk verzorger bij je thuis.

Vraag een gesprek aan

Bel naar 085 004 3063 (lokaal tarief) om een gesprek met een geestelijk verzorger thuis aan te vragen. Na het intoetsen van een postcode word je doorverbonden met een regionaal contactpunt. Ook nu, in tijden van corona, zijn gesprekken thuis mogelijk. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Kijk voor meer informatie over levensvragen op www.geestelijkeverzorging.nl/levensvragen

Gijs van Eijsden is humanistisch geestelijk verzorger

Bron: www.youtube.com