vrije academie voorzijde

De Vrije Academie
Herengracht 368
Amsterdam

Bekijk via Google Maps
Website

Bereikbaarheid

Rolstoel informatie ruimte HUMA-café:
— deze info is opgevraagd, publiceren we binnenkort —

Te voet:
Vanaf het Amsterdamse Centraal Station is het ca 20 minuten lopen.
• Via Damrak, Rokin, dan vlak vóór Arti & Amicitiae rechtsaf naar Spui.
• Rechtdoor, oversteken naar Café Luxembourg en iets naar rechts.
• Dan direct na Café Hoppe links de Wijde Heisteeg inlopen (let op voor fietsers)
• Singelgracht oversteken
• Herengracht oversteken en over het water direct naar links de Herengracht op, je ziet de Vrije Academie dan al. Nummer 368.
Bekijk looproute

Tram 24

Openbaar vervoer

* Tram 2 of 12 vanaf Amsterdam CS naar halte Koningsplein.
Halte Koningsplein is de tramhalte die het dichtst bij De Vrije Academie ligt. Van daaruit is het ongeveer 3 a 5 minuten lopen. Looproute

Met de auto

Kom je met de auto? Dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage Kalverstraat (Singel 451C). Vanaf hier is het 5 minuten lopen.

Tip: vertrek op tijd als je met de auto komt. Vanwege het hectische verkeer in de binnenstad levert een autorit in Amsterdam vrijwel altijd vertraging op.

Park & Ride:
Autorijders kunnen er ook voor kiezen hun auto bij een Park & Ride garage te stallen. Daar kun je een auto voor 6 euro per dag parkeren. Die prijs is inclusief een ongelimiteerd OV-ticket voor de hele dag. Kijk hier voor Park & Ride opties, en gebruik www.9292ov.nl om  vanaf de Park & Ride locatie de reis te plannen naar De Vrije Academie, Herengracht 368, Amsterdam (uitstappen bij halte Koningsplein).

Taxi

Een taxi nemen kan ook, al is het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal Station vaak sneller én een stuk goedkoper. Aan de IJ-zijde achter het Centraal Station, vlakbij de pont naar Noord, staan meestal taxi’s geparkeerd. Overal elders in Amsterdam kan een taxi worden besteld door te bellen naar 020-77 77 77 7. (zeven keer zeven)