Op de hoogte blijven van activiteiten, cursussen en ander nieuws van Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Werkgroep 'Groen humanisme', sluit je aan!

Ons lid Jev Everhard maakt zich al enige tijd grote zorgen over het milieu. En terecht, vindt ook het bestuur. Daarom willen we een werkgroep beginnen met als centraal dilemma: hoe kunnen we als individualistisch-geörienteerde humanisten bijdragen aan een gezamenlijke oplossing? Er heeft zich al een aantal mensen aangemeld maar er kunnen nog altijd mensen bij. Wil je je aansluiten bij de werkgroep ‘Groen humanisme’? Stuur ons een e-mail met je naam en e-mailadres, dan houden wij je op de hoogte.

Kom in contact

Het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland kwam in 2020 met een nieuw initiatief: een contactpagina waar je als lid of geïnteresseerde in het humanisme met anderen in contact kunt komen op een manier die bij je past.

Zo kun je bijvoorbeeld iemand zoeken om:
– mee te wandelen.
– af en toe een goed gesprek mee te voeren over de telefoon.
– samen muziek mee te luisteren.
– gelijktijdig films te kijken en daarover in gesprek te gaan.
– brieven mee te schrijven.

Lees meer en geef je op

HUMA-café

Het Humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?! Elke derde zondag van de maand is het HUMA-café in Perdu. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Met thema’s als rituelen, wonen, liefde, geluk. Alle HUMA-café’s sluiten we af met een borrel. Het eerste drankje krijg je van ons. Iedereen is welkom. Meld je aan, denk en praat mee!

Vanaf september organiseren we weer huma-café’s, op iedere derde zondag van de maand om 15:00 uur. Achter de schermen wordt gewerkt aan het programma. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

Cursussen

Doorgaans organiseren we cursussen in het Da Pinto Huis, een schitterend gerestaureerd koopmanspand in hartje Amsterdam. Over humanisme, levenskunst, meditatie, humanisme-en-politiek en meer van dit soort zaken. Het actuele aanbod vind je in de agenda.

Open Café

Naast het maandelijkse HUMA-café dat door de afdeling wordt georganiseerd is er op initiatief van een aantal leden ook een informeel ‘open café’. Daar luidt het motto: ‘Ontmoeten is niet moeten’.

Dit café is iedere tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur in Café Capteijn en Co, Binnen Bantammerstraat 27. Het samenkomen is de basis. Om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en meningen te delen. Van daaruit kan er van alles ontstaan: samen eten, naar de film, naar toneel, wat dan ook. Entree is gratis,  drankjes betaal je zelf.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar organisator Frans de Geus.

Zin in inspiratie of verdieping?

Praat mee in het HUMA-café, volg een cursus en verfris de blik op jezelf, of ontmoet in het 'niks moet' Open Café van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland.