HUMA-café

Het Humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?! Elke derde zondag van de maand is het HUMA-café in Perdu. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Met thema’s als rituelen, wonen, liefde, geluk. Alle HUMA-café’s sluiten we af met een borrel. Het eerste drankje krijg je van ons. Iedereen is welkom. Meld je aan, denk en praat mee!

Cursussen

Het hele seizoen organiseren we op dinsdagavond cursussen in het Da Pinto Huis, een schitterend gerestaureerd koopmanspand in hartje Amsterdam. Natuurlijk zit daar een introductiecursus bij over humanisme. Andere cursussen gaan in op levenskunst, meditatie, humanisme-en-politiek en meer van dit soort zaken. Het actuele aanbod vind je in de agenda.

Open Café

Naast het maandelijkse HUMA-café dat door de afdeling wordt georganiseerd is er op initiatief van een aantal leden ook een informeel ‘open café’. Daar luidt het motto: ‘Ontmoeten is niet moeten’.

Dit café is iedere tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur in Café Capteijn en Co, Binnen Bantammerstraat 27. Het samenkomen is de basis. Om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en meningen te delen. Van daaruit kan er van alles ontstaan: samen eten, naar de film, naar toneel, wat dan ook. Entree is gratis,  drankjes betaal je zelf.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar organisator Frans de Geus.

Tuin van Epicurus: filosofieleesgroep Amsterdam

De Tuin van Epicurus is onze filosofische leesgroep. De groep leest en bespreekt filosofische teksten.

Het gesprek heeft een duidelijke structuur. Bij het lezen stel je thuis voor jezelf vast waar het denken in de tekst blijft ‘haken’: omdat je een passage niet begrijpt of het er niet mee eens zijn, of er juist helemaal achter staat.

Na de discussie hierover bespreken we wat iedereen voor haar of zijn persoonlijk leven aan deze filosofie heeft. In de laatste jaren zijn o.a.: Marli Huijer, Rob Riemen, Luc Ferry, André Comte-Sponville, Joep Dohmen, René Gude, Thomas Nagel, Nietzsche, Montaigne en anderen aan de orde gekomen.

De leesgroep komt bij elkaar op de derde dinsdag van de maand, om 20.00 uur, bij een van de leden thuis. Wil je een keer komen kijken, of heb je vragen? Laat van je horen, stuur een mail naar amsterdam@regio.humanistischverbond.nl.

Zin in inspiratie of verdieping?

Praat mee in het HUMA-café, volg een cursus en verfris de blik op jezelf, verdiep je in filosofische teksten bij de filosofieleesgroep 'Tuin van Epicurus', of ontmoet in het 'niks moet' Open Café van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland.