Huma-café
Elke derde zondag van de maand is het HUMA-café in het College Hotel. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en/of actuele maatschappelijke vraagstukken.

Het seizoen 2019-2020 beginnen we met twee HUMA-café’s over Wonen, en dan met name Wonen-in-Amsterdam. Het Humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?!

We nodigen je van harte uit -leden en niet leden- om mee te denken en te praten over dit thema! Op zondag 15 september beginnen we met een duo-lezing en op 20 oktober wordt het onderwerp verder uitgediept, waarbij we graag gebruikmaken van jouw ervaringen en anekdotes rond het thema wonen.

Alle HUMA-café’s worden afgesloten met een borrel, wij trakteren op het eerste drankje.

Cursussen
Het hele seizoen organiseren we op de dinsdagavond cursussen in het Da Pinto Huis, een schitterend gerestaureerd koopmanspand in hartje Amsterdam. Natuurlijk zit daar een introductiecursus bij over humanisme. Andere cursussen gaan in op levenskunst, meditatie, humanisme-en-politiek en meer van dit soort zaken. Het actuele aanbod vind je in de agenda.

Open Café
Naast het maandelijkse Humacafé dat door de afdeling wordt georganiseerd is er op initiatief van een aantal leden ook een informeel ‘open café’. Daar luidt het motto: ‘Ontmoeten is niet moeten’.
Dit café is iedere tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur in Café Capteijn en Co, Binnen Bantammerstraat 27.
 Het samenkomen is de basis en van daaruit kan er van alles ontstaan.

We komen bij elkaar om op een informele wijze met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en meningen te delen. Vanuit deze context kunnen er verdere activiteiten ontstaan, samen eten of naar de film, naar toneel, whatever. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve natuurlijk je eigen consumpties. Wil je meer informatie, stuur een mail naar Frans de Geus

Tuin van Epicurus: filosofieleesgroep Amsterdam
De Tuin van Epicurus is onze filosofische leesgroep. De groep leest en bespreekt filosofische teksten. Zelf schrijven zij daarover: “Ons gesprek heeft een duidelijke structuur: wij stellen bij het lezen thuis voor onszelf vast waar ons denken in de tekst blijft ‘haken’, omdat we een passage niet begrijpen of het er niet mee eens zijn, of er juist helemaal achter staan. Na onze discussie hierover bespreken we wat ieder voor haar/zijn persoonlijk leven aan deze filosofie heeft. In de laatste jaren zijn o.a.: Marli Huijer, Rob Riemen, Luc Ferry, André Comte-Sponville, Joep Dohmen, René Gude, Thomas Nagel, Nietzsche, Montaigne en anderen aan de orde gekomen.”

De leesgroep komt bij elkaar op de derde dinsdag van de maand, om 20.00 uur, bij een van de leden thuis. Heb je belangstelling, neem contact op via het e-mail adres van de afdeling: amsterdam@regio.humanistischverbond.nl.

Open gespreksbijeenkomsten voor 55++
Lies Deggeler, één van onze leden, organiseert voor mensen van 55 Dubbel Plus regelmatig open-gespreks-bijeenkomsten in de vergaderruimte van het Humanistisch Verbond in de Majellakerk in Amsterdam-Oost. Wilt u daar aan deelnemen dan kunt u zich aanmelden via amsterdam@regio.humanistischverbond.nl.

Activiteiten Amsterdam Amstelland