Onderstaande activiteiten kunnen vooralsnog niet doorgaan. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. 

Bekijk de agenda van het landelijk bureau voor het huidige (online) cursusaanbod.

Bekijk de Collegereeks Humanisme die georganiseerd wordt in samenwerking met De Vrije Academie.

Vanaf juni 2021 vind je het cursusaanbod voor dit najaar in onze agenda.

Op de hoogte blijven van activiteiten, cursussen en ander nieuws van Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

HUMA-café

Het Humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?! Elke derde zondag van de maand is het HUMA-café in Perdu. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Met thema’s als rituelen, wonen, liefde, geluk. Alle HUMA-café’s sluiten we af met een borrel. Het eerste drankje krijg je van ons. Iedereen is welkom. Meld je aan, denk en praat mee!

De huma-café’s van november en december gaan niet door. In 2021 hopen we weer huma-café’s te kunnen organiseren op iedere derde zondag van de maand om 15:00 uur.

Cursussen

Doorgaans organiseren we cursussen in het Da Pinto Huis, een schitterend gerestaureerd koopmanspand in hartje Amsterdam. Natuurlijk zit daar een introductiecursus bij over humanisme. Andere cursussen gaan in op levenskunst, meditatie, humanisme-en-politiek en meer van dit soort zaken. Het actuele aanbod vind je in de agenda.

Open Café

Naast het maandelijkse HUMA-café dat door de afdeling wordt georganiseerd is er op initiatief van een aantal leden ook een informeel ‘open café’. Daar luidt het motto: ‘Ontmoeten is niet moeten’.

Dit café is iedere tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur in Café Capteijn en Co, Binnen Bantammerstraat 27. Het samenkomen is de basis. Om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en meningen te delen. Van daaruit kan er van alles ontstaan: samen eten, naar de film, naar toneel, wat dan ook. Entree is gratis,  drankjes betaal je zelf.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar organisator Frans de Geus.

Zin in inspiratie of verdieping?

Praat mee in het HUMA-café, volg een cursus en verfris de blik op jezelf, of ontmoet in het 'niks moet' Open Café van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland.